2.6 C
Trbovlje
sobota, 26. novembra 2022
ZON.siAktualnoV Trbovljah nova garažna hiša in še dve dodatni nadstropji

V Trbovljah nova garažna hiša in še dve dodatni nadstropji

Trboveljski Dewesoft pred dnevi začel investicijski cikel v skupni vrednosti tri milijone evrov

Precej spremenjene gospodarske razmere zaradi korona virusa niso vplivale na načrtovane investicije, ki jih ima pred seboj hitro rastoče trboveljsko podjetje Dewesoft. Podjetje, ki izdeluje merilne inštrumente z visoko dodano vrednostjo, ki jih prodaja na vseh celinah, z jesenjo začenja pomemben investicijski cikel, saj so že stekla pripravljalna dela za gradnjo parkirne ploščadi, ki bo kar na strehi.

Obstoječe parkirne zmogljivosti ob poslovni stavbi so že nekaj časa premajhne in zaposleni parkirajo tudi ob cesti, z izgradnjo parkirne ploščadi, ki bo v uporabi od predvidoma aprila prihodnje leto, pa bodo torej večino jeklenih konjičkov spravili na eno mesto. Obiskovalci podjetja bodo še naprej lahko parkirali pod drevesi pred vhodom v podjetje »Na ploščadi bo 138 parkirnih mest. Načrtujemo, da bo decembra parkirna streha zalita, v funkciji pa naj bi bila od pomladi,« je pojasnil Andrej Orožen, izvršni direktor podjetja.

S tem pa investicij v Dewesoftu še ni konec. Spomladi naslednje leto bodo namreč začeli širiti poslovne prostore, saj bodo nad sedanjimi zgradili še dve nadstropji. »Pridobili bomo dobrih 700 kvadratnih metrov. Ker podjetje ves čas raste, je gradnja nujna, saj želimo sodelavcem zagotavljati čim boljše delovne pogoje. Lani smo zaposlili 21 novih sodelavcev, letos jih bomo skupaj vsaj 19,« je pojasnil razloge za širitev prostorskih zmogljivosti Orožen.

Tako direktor Dewesofta Orožen kot dr. Jure Knez, predsednik in tehnični direktor redno spremljata dogajanje glede gradnje cestne povezave Zasavja na avtocesto. Boljša cestna povezava bi veliko pomenila ne le za Dewesoft, pač pa za celotno Zasavje.

»Trdno verjamem, da bi zasavska podjetja ob boljših cestnih povezavah še lažje dobivala kader, v Zasavje bi se zagotovo preselilo še kakšno podjetje, olajšana bi bila pot našim partnerjem in kupcem. Gradnjo podpiramo, se pa zavedamo, da je vse skupaj še vedno na začetku,« je dejal Knez, ki je med drugim predsedujoči Kluba slovenskih podjetnikov (SBC), bil pa je tudi član Lahovnikove skupine pri pripravi protikoronskih ukrepov. Člani SBC si trenutno aktivno prizadevajo za njihovo nadgradnjo.

Dewesoft ima trenutno v Sloveniji že 103 zaposlene, skupaj s predstavništvi v 16 državah pa več kot 250. Izjemna povprečna dodana vrednost na zaposlenega, ki znaša 169 tisoč evrov, jim zagotavlja nenehno vlaganje v razvoj in izboljševanje delovnih pogojev. Tako so že začeli z gradnjo lastne garažne hiše s 138 parkirnimi mesti, ki bo gotova spomladi prihodnje leto. Investicijski cikel bo Dewesoft nadaljeval z izgradnjo dodatnih dveh etaž k sedanji poslovni stavbi, s čimer bodo pridobili vsaj 700 kvadratnih metrov, še izvemo.

Bravo! Dewesoft je zmagovalec slovenskega izvoza

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Kaj vse Zasavje ponuja mladim: Stand up večer, kvizi, uporabne delavnice, vaje z bendom …

V mladinskih centrih po Zasavju se vedno nekaj dogaja. Ta vikend vabijo na različne dogodke, ki se začnejo danes. V Zagorju so tovrstni dogodki vedno...
X