-- OGLAŠEVANJE --

V torek 7. konferenca TRiii o inovativnosti v tehniškem izobraževanju

-- OGLAŠEVANJE --

V torek ob 9. uri se bo v Delavskem domu Trbovlje pričela 7. konferenca TRiii o inovativnosti v tehniškem izobraževanju – prispevku k tehnološkemu razvoju. Pripravlja jo Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje (STPŠ). 

Prvo konferenco TRiii je STPŠ Trbovlje organizirala leta 2015, njen namen pa je spodbujanje in razvijanje inovativnosti pri dijakih tehničnih programov srednjih šol, ter povezovanje le teh z potencialnimi delodajalci. Do sedaj je projekt prinesel veliko pozitivnih sprememb in novosti za dijake, kot so lažja komunikacija z delodajalci in opravljanje praktičnega usposabljanja z novimi delodajalci.

Prihodnje leto bo konferenca mednarodna

Marjetka Bizjak, ravnateljica STPŠ.

“Zelo smo veseli, da bo letošnja konferenca spet potekala v živo, potem ko smo jo leta 2020 morali odpovedati, lani pa je potekala po spletu,” je dejala Marjetka Bizjak, ravnateljica STPŠ. Letošnja konferenca bo vsebinsko razdeljena na tri dele, prvi sklop bo zajemal predavanje in predstavitev referatov pod naslovom Inovativnost za prihodnost, v sklopu Ko se ideje uresničijo bodo med 10.30 in 11.30 uro dijaki in osnovnošolci predstavljali svoje projekte in plakate v avli Delavskega doma. V zadnjem sklopu Mozaik inovativnosti pa bo spet na vrsti predavanje in predstavitev referatov.

“Letos smo se osredotočili na inovativnost dijakov, prihodnje leto pa načrtujemo izvedbo mendarodne konference. Vnaprej bi tako bienalno pripravljali domačo in mednarodno konferenco TRiii,” je povedala Bizjakova, ki jo veseli, da se dogodka udeležujejo osnovne šole in da imajo tudi šolarji veliko inovativnih projektov, ki jih bodo pokazali širši javnosti. “Zato vabimo vse, da bodo lahko pobliže videli, kaj vse mladina zna,” je še dejala Bizjakova.

Konference se bo udeležilo tudi nekaj delodajalcev, ki imajo tako priložnost spoznavati dijake 4. letnikov STPŠ, torej svoje potencialne kadre.

SORODNI ČLANKI:

Edinstvena maketa električnega avtomobila narejena v Trbovljah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --