-- OGLAŠEVANJE --

NOVICA: V Steklarni Hrastnik padla odločitev o zamenjavi vodstva

Steklarna Hrastnik, ki že od leta 1980 izdeluje visoko kakovostne izdelke iz enega najčistejših stekel na svetu, je zamenjala vodstvo. Generalni direktor Peter Čas bo stopil med nadzornike, izvršni direktor Matevž Fazarinc pa prevzema vodenje družbe s polnimi pooblastili.

-- OGLAŠEVANJE --

Skupščina Steklarne Hrastnik je sprejela odločitev o zamenjavi v vodstvu družbe, v skladu s katero se bo dosedanji generalni direktor Peter Čas iz operativnega vodenja družbe umaknil na nadzorniško funkcijo, medtem ko bo dosedanji izvršni direktor Matevž Fazarinc prevzel vodenje družbe s polnimi pooblastili kot generalni direktor.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, ki smo ga mediji prejeli danes, je odločitev skupščine pogojena z novimi izzivi in strateškimi cilji, ki so tako pred Steklarno Hrastnik kot tudi Vaider Group, članica katere je hrastniška steklarna. Poleg strateškega razvoja bo Peter Čas še naprej operativno vodil investicijo v srbski steklarni v Paraćinu, ki je sredi ponovnega zagona proizvodnje in obsežnega investicijskega cikla.

Od namestnika v generalnega direktorja, ki je družbo vodil 7 let

Peter Čas

Kot namestnik generalnega direktorja se je Peter Čas steklarni pridružil maja 2017, nakar je kot generalni direktor družbo vodil vse od avgusta istega leta. V tem obdobju je družbi uspel preboj med vodilne steklarne v Evropi, saj je družba več let zaporedoma dosegala nadpovprečno uspešne poslovne rezultate in konstantno rasla vse do enega najuspešnejših slovenskih podjetij. “Za menoj je 7 intenzivnih let vodenja Steklarne Hrastnik, na katere sem izjemno ponosen. Uspelo nam je poslovno povsem preobraziti steklarno, močno dvigniti produktivnost in dodano vrednost ter tudi zgraditi mednarodno prepoznavno blagovno znamko. Sedaj je čas, da operativno vodenje prepustim drugim in se sam bolj usmerim v strateške projekte na ravni Vaider Group, kjer želimo še naprej rasti, kot tudi realizirati začete in napovedane investicije v naši srbski steklarni v Paraćinu,” je sporazumno odločitev komentiral Peter Čas.

Matevž Fazarinc

Matevž Fazarinc, ki nam je nekaj načrtov za prihodnost steklarne zaupal v ekskluzivnem pogovoru že aprila (POVEZAVA do prispevka), je ob imenovanju povedal: “v zadnjih dveh letih sem dodobra spoznal Steklarno Hrastnik, proizvodne procese, zaposlene, razvojne izzive in priložnosti. Imamo odlično podlago za nadaljnji razvoj in uspešno soočanje z novimi izzivi, ki izhajajo tako iz zunanjega, kot tudi notranjega okolja. Nedvomno so kadri in talenti eno izmed prednostnih področij, saj bo ohranjanje uspešnosti poslovanja vedno bolj pogojeno z zmožnostjo privabljanja in ohranjanja potrebnih strokovnjakov. Zato bom temu področju skupaj z ožjimi sodelavci posvečal veliko energije in pozornosti. Že danes smo med vodilnimi svetovnimi steklarnami kar se tiče tehnoloških inovacij in energetske učinkovitosti, potrditev temu je bila lanska proizvodnja z uporabo zelenega vodika. Na teh področjih vidimo še veliko priložnosti, imamo zastavljene strateške projekte ter investicije in bomo to smer nedvomno ohranili. Verjamem v svetlo prihodnost steklarne v Hrastniku”.

Sorodni članki:

V steklarni se razmere izboljšujejo, že v aprilu zaposlenim 2000 evrov regresa

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --