-- OGLAŠEVANJE --

V steklarni se razmere izboljšujejo, že v aprilu zaposlenim 2000 evrov regresa

-- OGLAŠEVANJE --

Še konec lanskega leta smo pisali o zahtevnem trgu, ki je spremenil način dela hrastniške steklarne. Okoli 200 delavcev so dali na čakanje in optimizirali poslovanje. Boljši časi pa so, kot kaže, znova prišli za zasavsko podjetje, saj že zaznavajo postopen rast naročil. Prvi ukrep bo najbolj všečen zaposlenim, saj gre za dvig plač, zvišanje dodatkov in izplačilo v znesku 2000 evrov že aprila.  

Predviden je ponovni polni zagon proizvodnje v poslovni enoti Vitrum, predvidoma aprila letos. Prav tako so v družbi sprejeli številne ukrepe s področja plač in drugih osebnih prejemkov zaposlenih, odpravljajo pa tudi ukrep začasnega čakanja na delo. Matevž Fazarinc, izvršni direktor Steklarne Hrastnik, je povedal: »Med ukrepe dviga osebnih prejemkov zaposlenih sodi izplačilo letnega regresa v višini 2.000 evrov že v mesecu aprilu, izplačilo nekaterih novih dodatkov k plačam ter dvig osnovnih plač za proizvodne delavce, ki so večinoma vključeni v 4-izmensko delo.«

Aktivno so se lotili tudi iskanja novih kadrov in, da bi bili mamljivi za nove zaposlene že načrtujejo dvig začetnih plač, spodbujali pa bodo tudi k prekvalifikacijam za zahtevnejša delovna mesta.

Steklarna Hrastnik je močno izvozno naravnano podjetje, zato morajo njihove reakcije biti hitre in prilagojene svetovnim gospodarskim razmeram, pove generalni direktor Steklarne Hrastnik in Vaider Group, Peter Čas. Poleg povratka vseh delavcev na delovna mesta ter dviga plač, steklarna svoje moči usmerja v razvoj: »Intenzivno razvijamo projekte, povezane s prekvalifikacijami, pridobivanjem novega znanja in vlaganja v zaposlene, saj razvojni in strateški projekti Steklarne Hrastnik ostajajo na lokaciji v Hrastniku,« je dodal Čas.

Načrtujejo za okrog 7 milijonov evrov naložb, v prvi vrsti za avtomatizacijo posameznih procesov, redno investicijsko vzdrževanje in posodabljanje opreme ter naložbe v informacijske tehnologije.

V najbolj prestižne stekleničke natočili zasavsko dišavo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --