today-is-a-good-day
12.2 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoV Radečah po novem Dobra energija

V Radečah po novem Dobra energija

"Gre za večnamenski prostor, kjer se bo izvajalo druženje, delavnice, predavanja, telovadba,…"

V Zdravstvenem domu Radeče od prejšnjega tedna deluje Center za starejše Dobra energija. Zamisel je prišla s strani Društva upokojencev Radeče, občina in zdravstveni dom pa sta priskočila pri uresničevanju projekta.

Franci Čeč

“Gre za večnamenski prostor, kjer se bo izvajalo druženje, delavnice, predavanja, telovadba,…” pove Franci Čeč iz ZD Radeče. Center je namenjen občanom, katerim so organizirali tudi brezplačne prevoze od doma do centra in nazaj.

Na ta način naj bi občina izboljšala kakovost življenja svojih starejših občanov, jih vključila v družbo in omogočila dostop do prireditev, zdravnika ali trgovine in podobno. Prav v ta namen so kupili tudi vozilo za prevoz starejših.

Odprt vsak delovni dan, vse brezplačno in še prevoz tja in nazaj!

Center bo odprt vsak delovni dan med 9. in 14. uro. Vsaka sreda dopoldan bo namenjena Skupini za samopomoč bolnikom z rakom in svojcem.

Za brezplačne prevoze se je potrebno prijaviti, še doda direktor. Vsak dan med 7.30 in 14.30 lahko občani pokličejo na 064 207 843 in se (vsaj tri dni pred izvedbo) naročijo na prevoz, ki se bo izvajal le na območju občine Radeče.

Projekt je bil vreden dobrih 74.000 evrov in, da bi ga lahko izvedli, so se prijavili na razpis Evropskega sklada za razvoj podeželja in uspeli pridobiti 50.000 evrov.

Program:

18.11.2019: Z naravo v novo leto – Hortikulturno društvo Radeče

25.11.2019: Priprava na potovanje

2.12.2019: Peka piškotov – DKŽ Arnika

9.12.2019: Uporaba elektronske pošte in interneta

16.12.2019: Dobra fotografija s pomočjo telefona ali fotoaparata

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...