today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoV nedeljo bodo v Hrastniku volitve – a ne povsod!

V nedeljo bodo v Hrastniku volitve – a ne povsod!

Čeprav je v Hrastniku 10 krajevnih skupnosti, bodo v nedeljo glasovali le v šestih. V sklopu iskanja predlogov za participativni proračun so v štirih imeli izvedljiv le po en predlog, zato tam glasovanja ne bo, predlog pa bo uvrščen v naslednje proračunsko leto.

Ureditev igral iz participativnega proračuna v KS Podkraj

Brez glasovanja je torej odločeno, da bodo v KS Steklarna uredili fitnes na prostem, v KS Turje – Gore bodo namestili odbojkarsko igrišče, v KS Krnice – Šavna peč bodo prenovili pisarno v domu KS, energetske sanacije sejne sobe pa se bodo lotili v KS Prapretno.

Volišča se bodo odprla v nedeljo, 3. decembra in bodo odprta med 10. in 15. uro, glasovanje po pošti ali preko spletna ni mogoče. Glasujejo pa lahko tudi mladoletni! Odločevalci morajo biti na dan glasovanja stari vsaj 16 let.

Rezultati glasovanja bodo po preteku roka za oddajo glasovnic objavljeni neposredno na glasovalnih mestih in na spletni strani Občine Hrastnik. Izvedba vseh desetih predlogov bo v letu 2024.

Toliko o participaciji: 10 krajevnih skupnosti pa le 19 oddanih vlog

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...