-- OGLAŠEVANJE --

V naslednjih petih letih za razvoj Zasavja več kot milijardo evrov

-- OGLAŠEVANJE --

Zasavje ima zasnovane ključne projekte, na katere se bodo v Razvojnem svetu zasavske regije osredotočili v naslednjih petih letih. Regionalni razvojni program zasavske regije (RRP 2021-2027) zajema strateško in programsko delo za razvoj regije in premagovanje njenih izzivov, njegova skupna vrednost pa je ocenjena na 1,3 milijarde evrov. 

Razvojni svet zasavske regije

“Kot regija si bomo skupaj prizadevali uresničiti čim več zastavljenih ciljev iz Regionalnega razvojnega programa. Prepričani smo, da lahko s sodelovanjem, predvsem pa z združevanjem projektov na regionalni ravni dosežemo kar največ,”  pravi direktor Regionalne razvojne agencije Jani Medvešek.

Kakšni so projekti, ki bodo temelj razvoja?

Kako pa so zasnovani projekti, za katere bodo v prihodnjih letih kandidirali tudi za evropska sredstva? Nekateri so Zasavcem že dobro poznani, saj jih zasavski župani poskušajo uresničevati že vrsto let. Eden takšnih je denimo posodobitev cestnega omrežja, predvsem gradnja ceste Hrastnik-Zidani Most in predora Trbovlje-Prebold. Za izboljšanje cestne infrastrukture tako denimo v naslednjih petih letih načrtujejo za kar 438 milijonov evrov investicij. 

Na dobrih 58 milijonov evrov so v razvojnem svetu regije ocenili investicije v izgradnjo in obnovo infrastrukture na področju zdravstvenega in socialnega varstva, dobrih 30 milijonov pa za razvoj turizma v Zasavju, za kar smo imeli v Zasavju v preteklosti prav tako že številne poskuse. Eden večjih, denimo, je bil projekt RCR Zagorje V tri krasne, a so se bolj osredotočali na razvoj programov, medtem ko so prenočitvene kapacitete ostale v ozadju. 

Pot v trajnostno in zeleno Zasavje

Za trajnostni in celostni razvoj mest in podeželja, ki bo prav tako pripomogel k razvoju zasavskega turizma, bodo 14,5 milijona evrov poskušali vložiti v ureditev industrijske in kulturne dediščine Zasavja. 

Na področju gospodarstva pa bo pomembna izgradnja, obnova in širitev obrtno-industrijskih con ter poslovnih lokacij, je pojasnil Medvešk in dodal, da je ocenjena vrednost teh investicij v programskem obdobju do leta 2027 slabih 26 milijonov evrov. 

Za odvajanje in čiščenje odpadnih voda imajo pripravljenih projektov za dobrih 33 milijonov evrov investicij, za urejanje vodooskrbe so projekti ocenjeni na okoli 17,5 milijona evrov, za energetsko obnovo stavb pa okoli 11,5 milijona evrov. 

SORODNI ČLANKI:

Zasavska regija ima nov razvojni svet

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --