27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoZasavje: Največ prebolelih in tudi največ umrlih v Zagorju

Zasavje: Največ prebolelih in tudi največ umrlih v Zagorju

Zasavska regija v štirih občinah skupaj šteje dobrih 57 tisoč prebivalcev. V evidencah covid 19 sledilnika je danes zabeleženih 6856 občanov, ki so bolezen že preboleli. 

Občina Zagorje Litija Trbovlje Hrastnik
Št. prebolelih 2.009 1.944 1.801 1.102
št. umrlih 17 6 6 14

 

Največ smrti so zabeležili v Zagorju, glede na število prebivalcev pa je bilo smrti povezanih s covidom največ v zasavski občini z najmanj prebivalci – v Hrastniku.

Ker smo se dolgo dobro “držali”, smo zdaj med slabšimi

Da se situacijo že nekaj tednov umirja, nam potrdi tudi vodja trboveljske covid ambulante Darja Logar. “V najhujših časih je bilo tudi po 40 brisov na dan, zdaj največ do 10.” Bistveno manj je tudi pozitivnih rezultatov PCR-jev. V prejšnjem tednu (17. do 23. maj) so v Trbovljah odvzeli 111 vzorcev, pozitivnih brisov je bilo 23. Tudi pregleda v zadnjem tednu ni bilo – kar pomeni, da se nihče s pozitivnim testom ni vrnil zaradi težkega dihanja ali kakšnih drugih težjih simptomov.

Pa vendarle je naša regija med najslabšimi. “Dolgo smo bili med najboljšimi,” spomni dr. Logarjeva, ki meni, da je trenutna situacija logična. Ker smo se dolgo dobro “držali”, je manj prebolelih in posledično zaščitenih. In po njenem, so v vseh regijah časovni intervali, ko je okužb več in manj. Med okuženimi je trenutno največ srednje starostne populacije, kar naša sogovornica povezuje s tem, da so aktivni in imajo več stikov ter seveda z visoko stopnjo precepljenosti med starejšimi.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X