-- OGLAŠEVANJE --

V Litiji oddajajo prosta neprofitna stanovanja

-- OGLAŠEVANJE --

Najemnina za stanovanje namenjeno štiričlanski družini v izmeri 55 kvadratnih metrov, točkovano z 240 točkami (lokacijski faktor 1,03) znaša 186 evrov. Občina oblikuje prednostno listo in stanovanja podeli, ko se določeno stanovanje izprazni ali pa ga občina na novo pridobi. 

Razpis, ki ga je Občina Litija objavila velja za obdobje 2023 do 2025. Predmet razpisa so sproščena ali na novo pridobljena neprofitna najemna stanovanja do leta 2025 v lasti Občine Litija ter sproščena neprofitna stanovanja v lasti Stanovanjskega sklada RS, za katere bo sklad Občini dodelil razpolagalno pravico.
Oblikovali bodo eno prednostno listo, najemno pogodbo z najemniki pa sklenili za nedoločen čas.
V informativnem računu, kjer najemnina znaša 186 evrov, najemnik plača še oskrbo z električno energijo, oskrbo s pitno vodo, odvajanje in čiščenje odpadne vode, odvoz odpadkov, ogrevanje in druge individualne stroške. Najemnina se usklajuje z rastjo cen življenjskih potrebščin.
Pri dodeljevanju neprofitnih stanovanj se upošteva tudi površinski normativ (tabela spodaj).

Točkovnik Občine Litija daje prednost mladim in mladim družinam, družinam z invalidom in družinam, ki imajo večje število otrok. Več točk na listi prejme tudi posameznik, ki ima več kot 12 oziroma 13 let delovnem dobe ter občani s poklici, ki so pomembni za občino. Dodatne točke se upoštevajo žrtvam nasilja, ter tistim, ki v Litiji živijo več kot dve desetletji.

Več informacij najdete na občinski spletni strani.

Zunaj je razpis za neprofitna stanovanja, mesec dni časa za prijavo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --