-- OGLAŠEVANJE --

V Litiji nadpovprečni, v Trbovljah po pričakovanjih

-- OGLAŠEVANJE --

Današnji, za marsikoga težko pričakovani, rezultati mature so znani.

Izjemno zadovoljni so v Gimnaziji Litija, kjer so maturo opravili vsi dijaki (65), ki so se je udeležili. En dijak bo maturo zaradi prometne nesreče opravljal kasneje, nam je zaupala ravnateljica Vida Poglajen.

Gimnazija Litija

V Litiji se lahko pohvalijo tudi s kar tremi zlatimi maturantkami in eno diamantno, ki je zbrala čisto vse možne točke. Nadja Sterle je zbrala 34 točk, takoj za njo pa še zlate Katja Arh, Maja Pavčnik in Anja Šurina. 

Ravnateljica danes ni skrivala navdušenja in ponosa nad uspehom svojih dijakov, “bila je izjemna generacija” je dodala, saj so imeli preko 80 odstotkov odličnih in prav dobrih maturantov.

Ravnateljica GESŠ, Jelena Keršnik.

Na Gimnaziji in ekonomski šoli v Trbovljah je maturo opravilo 35 dijakov od 40. Generacija je povprečna, je dejala ravnateljica Jelena Keršnik in po pričakovanjih. Posebnih presenečenj ne gor ne dol ni bilo, je še nadaljevala, izpostavil pa zelo dober uspeh trboveljskih maturantov pri angleščini, kjer so bili daleč nadpovprečni.

84 šol, 6502 kandidatov

Splošno maturo je letos opravljalo 6502 maturantov. Vsi učenci so preskuse začeli v mesecu maju s pisanjem eseja iz materinščine, konec maja so se nadaljevali izpiti iz angleščine in drugi del maternega jezika. Do sredine junija so potekali pisni izpiti iz preostalih predmetov, v drugi polovici junija pa ustni izpiti.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --