-- OGLAŠEVANJE --

V kratkem sanacija mostu v Jevnici, dlje bodo čakali za prevoznost lesenega mostu na Savi

-- OGLAŠEVANJE --

Takoj, ko bodo vremenske razmere dopuščale, se začne sanacija mostu v Jevnici – v mesecu in pol pa naj bi z deli tudi zaključili. Malce dlje bo trajalo za prevoznost lesenega mostu na Savi.

Naselje Sava v poplavah avgusta 2023. Foto: Marko Adamovič

Slabih 150 tisočakov bo stala sanacija mostu v Jevnici. »Izvajalec predvideva, da bo sanacija izvedena v 40 delovnih dneh, v kolikor se ne bodo tekom sanacije pokazala še dodatna nepredvidena dela, zaradi morebitnih skritih poškodb, katera se bodo razkrila šele tekom sanacije,« so v imenu izbranega izvajalca Kraft inženiring sporočili z Občine Litija.
V sklopu sanacije jevniškega mostu se bodo odpravile poškodbe jeklene in lesene konstrukcije, ki so nastale v katastrofalnih avgustovskih poplavah. Most bo v času del prehoden za pešce, prečkali bodo lahko tudi kolesarji. Vrednost del je 145.000 evrov.

V najboljšem primeru leseni most prevozen pomladi 2024

Večji poseg pa čaka leseni most na Savi, ki bo še nekaj časa neprevozen. Projekt za rekonstrukcijo naj bi pripravila družba IKB, PZI dokumentacija bo stala nekaj manj kot 37 tisoč evrov, dokončana pa naj bi bila do konca leta. V Litiji si želijo, da bi, ob ugodnih vremenskih razmerah in hitri ter uspešni izbiri izvajalca, sanacija zaključena do pomladi 2024.

O čimprejšnji prevoznosti čez Savo v naselju Sava bodo jutri skupaj stopili tudi krajani, ki bodo na svetu krajevne skupnosti razpravljali o obnovi, na mizi pa bo tudi ideja o gradnji novega mostu na tem območju.

Krajanom Save in Spodnjega Loga poplave odrezale ključno pot – rešitve pa nikjer na vidiku!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --