0.6 C
Trbovlje
nedelja, 3. decembra 2023
ZON.siAktualnoV idealnem trenutku novica o 5 milijonih za kolesarsko stezo

V idealnem trenutku novica o 5 milijonih za kolesarsko stezo

V tednu, ko so se v Zagorju razveselili neverjetnega uspeha Primoža Rogliča, ki je v Tokiu prikolesaril olimpijsko zlato, se dobre novice nadaljujejo. Tako je Občina Zagorje ob Savi dobila potrjen sklep Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko o sofinanciranju kolesarske steze, ki jo bo poimenovala prav po Primožu.

Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij bo zagorskemu projektu kolesarske poti, ki bo po zaključeni investiciji skupno merila skoraj 10 kilometrov, prinesla 5 milijonov evrov sofinanciranja. Obstoječo kolesarsko pot bo občina tako nadaljevala in dodala 7,7 kilometrov povezave med centrom mesta Zagorje in naseljema Kisovec ter Izlake in vse do Orehovice.

Kolesarska steza bo omogočala povezovanje kolesarskega prometa z javnim potniškim prometom – avtobusnim in železniškim. Povezala bo avtobusna postajališča na Izlakah, Kisovcu in Zagorju ob Savi ter tako bistveno izboljšala njihovo dostopnost s kolesom, navsezadnje pa bo izboljšala tudi privlačnost kolesarjenja, v kombinaciji z javnim potniškim prometom. Boljša bo tudi dostopnost s kolesom do železniške postaje Zagorje, kjer je urejena javna kolesarnica, od konca prihodnjega tedna pa tudi izposojevalnica za električna kolesa.

Za gradnjo kolesarske steze je že objavljen razpis, ki je odprt do 10. avgusta 2021. Naložba bo predvidoma v celoti zaključena do marca 2023, s tem pa bo v občini Zagorje zgrajena najdaljša kolesarska steza v tem delu Slovenije, ki bo skupaj z že zgrajenimi kolesarskimi potmi merila okoli 10 kilometrov.

Že prihodnjo soboto, 7. avgusta, pa bo Občina Zagorje ob Savi v uporabo dala 50 novih električnih koles, ki si jih bo mogoče v okviru projekta Za naprej izposojati na petih postavljenih terminalih v občini.

50 električnih koles v Zagorju, sistem pa takšen kot v Munchnu, Dubaju …

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?