21.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoV Hrastniku so merilniki hitrosti pokazali, kje je treba nujno ukrepati

V Hrastniku so merilniki hitrosti pokazali, kje je treba nujno ukrepati

V zasavskih občinah je postavljenih več merilnikov hitrosti, ki voznike opozarjajo na prekoračeno hitrost vožnje, a za to ne predvidevajo nobenih sankcij. Njihov namen je namreč ozaveščanje voznikov, hkrati pa so podatki, ki jih beležijo naprave, tudi podlaga za načrtovanje ukrepov za umirjanje prometa na najbolj kritičnih lokacijah. Kje je največ težav in so zabeležene hitrosti vožnje tudi dvakrat višje od dovoljenih? Žal še vedno tudi na območju osnovnih šol, kažejo podatki. 

Za izvajanje preventivnih, represivnih in infrastrukturnih ukrepov služi tudi statistika šestih merilnikov hitrosti v hrastniški občini. Tam imajo dva merilnika postavljena na Dolu pri Hrastniku, enega pri TKI Hrastnik, enega na Spodnjem Marnem in dva pri hrastniški osnovni šoli. Tam je denimo povprečna hitrost zadnjih 30 dni 31,6 km/h, so pa nekatere hitrosti tudi močno nad dovoljeno 30 km/h – najvišjo so v zadnjem mesecu namerili kar 79 km/h. 

Zato je tudi na območju šole Občina Hrastnik uredila prav poseben način umirjanja prometa – pogledate si ga lahko TUKAJ. 

Še vedno pa je največ kršitev oziroma prekoračitev hitrosti na Spodnjem Marnem, pojasnjujejo na hrastniški Občini. Tako očitno hitrih voznikov ne ustavijo niti redne meritve hitrosti, ki jih dodatno izvajajo policisti, zato je Občina v sklopu rekonstrukcije ceste Marno – Dol pri Hrastniku predlagala umestitev ahitekturne ovire za omejevanje hitrosti in izdelavo prehoda za pešce. Da bi podatke, ki jih beležijo merilniki hitrosti, javno objavili, razmišljajo, vendar bo tudi tam za to potrebna tehnična nadgradnja, so še dodali. 

SORODNI ČLANKI:

Jutri poostreno nad prehitre: Kje in kdaj bodo merili v Zasavju?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zaprtje hrastniškega bazena letos 3 tedne prej kot ponavadi

Bazen Hrastnik, ki deluje pod okriljem javnega zavoda KRC Hrastnik, bo letos - iz več razlogov - svoja vrata zaprl predčasno.  Tokrat bo bazen zaprt...
X