-- OGLAŠEVANJE --

V Hrastniku policisti napisali tretjino manj položnic

-- OGLAŠEVANJE --

Policisti so lani izdali 1058 plačilnih nalogov, kar je tretjino manj kot v preteklem letu, in izrekli 587 opozoril. Opravili so še 1681 preizkusov alkoholiziranosti voznikov, od tega je bilo 78 pozitivnih, pojasni Marjan Turnšek, komandir PP Hrastnik

Dejstvo je, da so bili glavni vzroki za prometne nesreče na območju občine Hrastnik v preteklem letu neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje ter neustrezna varnostna razdalja, pravi Turnšek.

Letos več prometnih nesreč

V prvem trimesečju letošnjega leta se je na območju PP Hrastnik zgodilo že 13 prometnih nesreč, pri osmih nesrečah je šlo zgolj za materialno škodo, pojasni Maja Ciperle Adlešič iz PU Ljubljana. Pri omenjenih nesrečah sta se dve osebi huje, šest oseb pa lažje telesno poškodovali. V prvih dneh v aprilu so policisti obravnavali še prometno nesrečo s smrtnim izidom.

V obdobju celotnega lanskega leta so policisti obravnavali 6 nesreč s hudimi in 14 nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami ter 17 nesreč, pri katerih je nastala zgolj materialna škoda.

Nevarni odseki

Največ prometnih nesreč se je zgodilo v naseljih in na parkirnih prostorih, izpostaviti velja še križišče pri trgovini Spar ter glavno cesto med Hrastnikom in Zidanim Mostom.

Poleg kaznivih dejanj na področju prometne varnosti so na PP Hrastnik v letu 2016 obravnavali še 10 poškodovanj tuje stvari, 38 tatvin, 12 vlomov, 9 goljufij, 4 zatajitve ter 3 kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Od skupno 88 kaznivih dejanj, so jih preiskali 43, je povedal Turnšek.

Sorodni članki:

Bo križišče le dočakalo preureditev?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --