12.2 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.siAktualnoBo križišče le dočakalo preureditev?

Bo križišče le dočakalo preureditev?

Hrastniški policisti so v preteklem letu obravnavali 33 prometnih nesreč, je na zadnji hrastniški občinski seji pojasnil Marjan Turnšek, komandir policijske postaje Hrastnik.

Nevarni odseki

Marjan Turnšek

Na vprašanje, ali se v občini Hrastnik določeni kraji, kot lokacije prometnih nesreč, ponavljajo, je Turnšek odgovoril pritrdilno. Poleg naselij in parkirnih prostorov, sta bila izpostavljena še cesta Hrastnik – Zidani Most, kjer v večini primerov pride do trka s stranskimi ogledali, in pa križišče pri trgovini Spar.

Problem križišča so pri izdelavi celostne prometne strategije identificirali tudi na Občini, vendar ukrepe, ker gre za državno cesto, načrtuje in izvaja Direkcija RS za infrastrukturo, nam pojasni Tomaž Sihur, vodja oddelka za prostor, okolje in gospodarske javne službe na Občini Hrastnik.

Lani je bilo v nesrečah na območju občine Hrastnik je 6 oseb huje, 14 pa težje telesno poškodovanih. Najpogostejši vzroki za nesreče v so bili neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje ter neustrezna varnostna razdalja.

Križišče zaenkrat še ne bo dočakalo preureditve v morebitno krožišče ali semaforizirano križišče, saj Direkcija RS za infrastrukturo ureditve križišča trenutno ne predvideva, nam pove Sabina Ferfolja z DRSI.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...