16.8 C
Trbovlje
sobota, 1. oktobra 2022
ZON.siAktualnoV hišni preiskavi v Trbovljah odkrili prepovedane rastline

V hišni preiskavi v Trbovljah odkrili prepovedane rastline

Policisti v Zasavju so v prejšnjem tednu poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so bili policisti večkrat obveščeni o ovirah na cesti (kamenje, drevo), poskrbeli so za varnost, ovire pa so nato odstranili vzdrževalci cest.
– prav tako v ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, katere povzročiteljica je vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Kršiteljici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.
– v popoldanskem času so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji s kolesom z motorjem. Policisti so opravili večkratno kontrolo Kisovca, vendar kršitelj ni bil izsleden.
– v sredo v jutranjih urah so policisti na Izlakah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je povzročiteljica lahko telesno poškodovala. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog
– Zagorski policisti so prejšnji teden tudi zavarovali tovorno vozilo na Trojanskem klancu, kateremu je iztekla manjša količina olja. Oljni madež so posuli vzdrževalci cest z vpojnimi sredstvi.
– v četrtek do bili policisti obveščeni, da je traktoristu ušel neustrezno zavarovan traktor, ki se je prevrnil v gozd, pri čemer se je vozilo tudi poškodovalo.
– policisti so imeli v postopku tujca, za katerega je bilo ugotovljeno, da biva v Republiki Sloveniji nezakonito, saj je prekoračil največje število dni dovoljenega bivanja. Izdana mu je bila odločba o vrnitvi, ter zoper njega veden prekrškovni postopek.


PP Litija:

– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki se je lažje poškodoval. Uveden bo prekrškovni postopek.
– obveščeni so bili o poskusu vloma v vozilo, ki je bilo parkirano v Bogenšperku. Na vozilu je nastalo za okoli 200 evrov materialne škode.
– v torek so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na cesti od Šmartnega pri Litiji proti Gabrovki. Nesrečo je povzročila voznica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.
– v Zgornji Jevnici so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas. Oba voznika sta se lažje poškodovala.
– zvečer so bili obveščeni o sporu med dvema osebama. Okoliščine dogodka še ugotavljajo.
– v četrtek so bili obveščeni o sporu med več osebami. Na kraju kršitev javnega reda in miru ni bila ugotovljena.
– v petek so obravnavali trčenje v divjad na Bregu pri Litiji

PP Hrastnik:
– v torek so policisti obravnavali psa, ki je neprivezan pritekel do drugega in ga poškodoval. O ugrizu psa obveščen VURS, zoper lastnika pa bo uveden prekrškovni postopek.
– v četrtek so bili policisti napoteni na območje Zagorja, kjer je vozilo zaparkiralo ulico in je bilo parkirano na intervencijski poti. Izdan je bil plačilni nalog.

PP Trbovlje:

– v ponedeljek v nočnem času so občanu zasegli kovinski bokser. Omenjeno orožje bo poslano na nadaljnjo analizo in sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v torek so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, v kateri so bili najdeni naslednji predmeti:  2 rastlini v višine okoli 1 metra in škatla z zdrobljenimi delci posušene zelene rastline (za oboje obstaja sum, da gre za prepovedano rastlino konopljo). Zaseženi rastlini in posušeni delci bodo poslani na nadaljnjo analizo. Zoper kršitelja sledi prekrškovni
postopek.
– obravnavali so grožnje prodajalki v eni izmed trgovin. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
– obravnavali so kaznivo dejanje goljufije, pri menjavi denarja v vrednosti 100 evrov. Po vseh obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– prejeli so prijavo kršitve javnega reda in miru in sicer je prišlo do spora in fizičnega obračuna med občanoma. Zoper kršitelja pa sledi prekrškovni postopek.
– v sredo v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je občan žalil in vpil na soseda. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
– v četrtek v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bilo izrečeno opozorilo.
– prejeli so prijavo kršitve javnega reda in miru in sicer je prišlo do spora in fizičnega obračuna med občanoma. Zoper kršitelja pa sledi prekrškovni postopek.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X