15.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. septembra 2022
ZON.siAktualnoV domu na Izlakah okuženih 6 stanovalcev in eden od zaposlenih

V domu na Izlakah okuženih 6 stanovalcev in eden od zaposlenih

Prvo okužbo so konec tedna zabeležili tudi v DSO Polde Eberl Jamski na Izlakah pri enemu od zaposlenih. Včeraj testirali vse stanovalce in zaposlene, ki so imeli bližnje stike. 

Od zaposlenih nihče, 6 stanovalcev

V Domu so takoj vzpostavili vse potrebne ukrepe in včeraj testirali tudi vse stanovalce, teh je 178. Testirali so še 18 zaposlenih, po navodilu epidemiologov. Rezultati so pokazali, da je okuženih 6 stanovalcev, med testiranimi zaposlenimi pa na novo nihče.

Ponoči so vzpostavili rdečo cono za varovance doma, je povedala Urška Kolar iz Doma in se iz srce zahvalila gasilcem, ki so ponoči vzpostavili cono v izlaškem župnišču. “Od župnika, komunale, gasilcev, občine, civilne zaščite, ZD-ja in naših zaposlenih, ki tudi že po dve noči nekateri niso spali” je naštela Kolarjeva srčne ljudi, ki so brez besed in nemudoma priskočili na pomoč.

Rezultate testov so v domu prejeli že zvečer in takoj aktivirali krizni plan. Danes popoldan naj bi okužene stanovalce preselili v rdečo cono, razkužili sobe in pripravili nov režim.

Tekom dneva bodo testirani še preostali zaposleni

Svojci okuženih so bili že obveščeni, še povedo v domu, kjer se trudijo, da bi poskrbeli da so tudi svojci na tekočem z vsem kar se dogaja. Sploh glede na to, da svojih najbližjih ne morejo videti.

Stanovalci se dobro počutijo, še izvemo. Bodo pa po enem tednu še enkrat testirali vse stanovalce, najverjetneje tudi zaposlene. Če se bo kdo prej slabo počutil, bodo testi seveda narejeni prej.

Zamolčala, da je okužena delavka vrtca BILA v vrtcu!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljski policisti v soboto, zaradi alkohola, pobrali 3 vozniška dovoljenja

Policisti v Zasavju so v minulem vikendu poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v petek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno...
X