16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siŠportUroš z bronom in Tian s sedmim mestom iz Beograda

Uroš z bronom in Tian s sedmim mestom iz Beograda

Od petka do nedelje, prvi junijski konec tedna, je v Beogradu potekalo Balkansko prvenstvo za otroke, člane in veterane, kjer je nastopilo 1285 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav. Slovenijo so na prvenstvu v Srbiji zastopali trije člani Karate kluba Trbovlje: Tian Ovnič, Nik Mrgole in Uroš Markuljevič.

Slovenska otroška in članska reprezentanca na balkanskem prvenstvu

Tian Ovnič je svoj debitantski nastop na tovrstnih tekmovanjih začel odlično, po prostem prvem krogu v katah med 12-letniki je v drugem premagal predstavnika Grčije. V četrtfinalu je moral priznati premoč Srbu, ki se je uvrstil v finale ter omogočil Tianu nastop v repasažu. Tam je izgubil proti predstavniku Bosne in Hercegovine in tako osvojil sedmo mesto. Drugi je nastopil Uroš Markuljevič v športnih borbah članov do 84 kilogramov. Po prostem prvem krogu je v drugem premagal Črnogorca 7:3 ter nato v tretjem krogu izgubil proti Srbu 11:1. Predstavnik Srbije se ni uvrstil v finale, tako da je možnost repasaža splavala po vodi. Zadnji dan prvenstva je na tatami stopil še Nik Mrgole v športnih borbah 13-letnikov do 50 kg. V prvem krogu je premagal Makedonca ter nato v drugem izgubil proti predstavniku Bosne in Hercegovine.

Uroš Markuljevič na zmagovalnem odru z reprezentančnimi kolegi

Za uspešen zaključek prvenstva je poskrbel Uroš Markuljevič, ki je še s štirimi reprezentančnimi kolegi pripravil zelo lepo presenečenje, saj so osvojili bronasto medaljo v športnih borbah ekipno. Slovenski ekipi, ki je bila v povprečju mlajša od 20 let, ni nobeden pripisoval možnosti za zmagovalni oder, vendar njim je to z zmago nad Grki v repasažni borbi uspelo. Uroš je za ekipo prispeval po eno zmago in poraz.

“Že v nedeljo trboveljske karateiste čaka naslednje tekmovanje, in sicer ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije,” je napovedal nove izzive Jernej Simerl, tajnik kluba.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:
Člani:
3.mesto: SLOVENIJA (član ekipe: Uroš Markuljevič)

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X