11.5 C
Trbovlje
četrtek, 22. februarja 2024
ZON.siAktualnoUreditev zagorske črne točke ni potrebna!?

Ureditev zagorske črne točke ni potrebna!?

“Ureditev križišča na Kopališki ulici v Zagorju ni potrebna,” na naše vprašanje, kdaj bo urejena zagorska črna točka, odgovarjajo na Direkciji RS za infrastrukturo.

Direkcija poleg tega ni prejela nobene pobude po obnovi oziroma preureditvi omenjenega križišča s strani občine Zagorje.

O zagorski “črni točki” je bilo govora že januarja 2015. Več TUKAJ!

Na direkciji zatrjujejo, da se gostota prometa v letih od izgradnje obvoznice ni bistveno spremenila. “Po podatkih policije je bilo od leta 2006 do leta 2009 zabeleženih 6 prometnih nesreč. Po rekonstrukciji, med 2009 in 2011 tri prometne nesreče, od leta 2011 naprej ni bilo v križišču zabeležene niti ene prometne nesreče.”

Skozi križišče nekaj več kot 8.000 avtov na dan

Povprečni letni dnevni pretok vozil v letu 2006 je bil 7.574 vozil na dan, leta 2009 8.751 vozil na dan ter v letu 2014 8.369 vozil na dan. “Kot izkazujejo prometne obremenitve in analize prometne varnosti, ureditev križišča ni potrebna,” so mnenja na direkciji.

Direkcija RS za infrastrukturo je v sklopu gradnje obvoznice »Separacija v Zagorju«, ki je bila dokončana v letu 2009, rekonstruirala tudi križišče na cesti R1-221, odsek 1218 Izlake-Zagorje. Križišče ima na glavni smeri leve zavijalne pasove, za pešce in kolesarje pa je poskrbljeno s pločniki in kolesarsko stezo. Prehod čez cesto je na vseh štirih krakih urejen s prehodom za pešce in kolesarje. Križišče je v naselju, zato velja omejitev hitrosti 50 km/uro.

SORODNI ČLANKI:

Kritična črna točka, kmalu nov rondo

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bivši minister bo direktor ZD Zagorje, koncesionarje še iščejo

Na razpis za direktorja zagorske zdravstvene ustanove so se prijavili štirje. Dve prijavi sta bili nepopolni in nista bili v roku dopolnjeni, zato so...