17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoUpravna enota Litija se bo selila

Upravna enota Litija se bo selila

Po tem, ko se je upravna enota Litija leta 2016 iz občinske zgradbe preselila le streljaj stran v prostore, ki so v lastni države, se bo, kot vse kaže, kmalu preselila nazaj.

Do selitve upravne enote Litija je leta 2016 prišlo zaradi domnevnega zmanjševanja stroškov, saj naj bi bili ti v prostorih, ki so v lasti države, manjši od tistih v občinski stavbi. A uporabniki upravne enote se zaradi novih prostorov pritožujejo že vse od selitve. Prostori se namreč nahajajo v prvem nadstropju, do kamor ni mogoče odstopati z dvigalom, pač pa le po stopnicah. »Zaradi dostopnosti je bilo pred selitvijo potrebno namestiti

Načelnik upravne enote Litija, Bojan Babič.

dvižno platformo, ki pa jo lahko uporabljajo le invalidi na vozičku,« pojasni načelnik upravne enota Litija Bojan Babič. Vsi ostali pa morajo do upravne enote peš, po stopnicah. Poleg tega pa je požarni inšpektor pred časom odločil, da je potrebno dvižno platformo odstraniti, saj ovira dostop po stopnicah, ki so edina evakuacijska pot v primeru požara.

Premajhni prostori

To pa ni edina težava, ki jo imajo uporabniki upravne enote. »Zaradi majhnih prostorov je nemogoče zagotavljati cono zasebnosti,« razlaga Babič. Zato kot rešitev vidijo selitev nazaj v občinsko stavbo, kjer je upravna enota bila do leta 2016. Litijski župan, Franci Rokavec, si tudi želi, da se vrnejo v občinske prostore. »Že v osemdesetih letih, ko je bila ta stavba zgrajena, je bila mišljena kot občinsko in upravno središče,« pravi Rokavec. V občinsko stavbo je namreč mogoč tudi dostop z dvigalom.

Vhod v upravno enoto Litija.

S selitvijo se strinja tudi minister za javno upravo, Rudi Medved, ki si želi, da bi s tem korakom stopili nasproti željam uporabnikov. Selitev na upravni enoti načrtujejo v poletnih mesecih.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X