-- OGLAŠEVANJE --

Ukradel kolesa in jih pustil v odprti garaži

V minulem vikendu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

-- OGLAŠEVANJE --

PP Trbovlje

Pri kontroli prometa so ustavili voznika skiroja, ki je odklonil strokovni pregled. Ker je v navedenem primeru šlo za večkratnega kršitelja povratnika, mu je bil e-skiro zasežen ter odpeljan v hrambo. Zaradi navedenih kršitev je podan obdolžilni predlog na sodišče.

V nočnem času so imeli v postopku voznika kolesa, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.85 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Pri tem se je navedeni nedostojno vedel. Ker ni upošteval ukazov policistov, mu je bilo odrejeno pridržanje. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Ustavili so voznika osebnega avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper njega je podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V postopku so imeli voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.76 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi navedene kršitve pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so pri kontroli prometa ustavili voznika tovornega vozila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.63 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi navedene kršitve so policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Zagorje

Obravnavali so kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec na parkiranem vozilu v Zagorju poškodoval pnevmatike. Po vseh zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami se je zgodila na območju Izlak. Policisti so, po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče, kršiteljici izdali plačilni nalog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Na območju Zagorja se je zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami in udeležbo voznika mopeda s sopotnico. Motorist je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so pri preiskavi prometne nesreče zaznali elemente kaznivega dejanja “Nevarna vožnja v cestnem prometu” ter bodo po vseh zbranih obvestilih zoper osumljenca vložili kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

PP Hrastnik

Policisti so obravnavali spletno zlorabo plačilne kartice, kjer je neznani storilec pridobil nekaj sto evrov protipravne premoženjske koristi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Nadalje so obravnavali prometni dogodek na Marnem, v katerem je na avtomobilski prikolici za vleko čolna odtrgalo kolo, ki je poškodovalo še tri druga vozila.

Občanu so zasegli neznano, zeleno, posušeno rastlino, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja. Rastlina bo poslana na analizo, za tem pa sledi ustrezen ukrep.

O prometni nesreči v Brezju so bili obveščeni v nedeljo. Otrok je po lokalni cesti vozil štirikolesnik in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, oplazil kamnito ograjo, nato pa zapeljal na travnik, od kjer ga je odbilo nazaj na cesto, kjer se je prevrnil in obstal. Pri tem se je otrok laže poškodoval. Sledi prekrškovni postopek.

PP Litija

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na relaciji od naselja Dol pri Ljubljani proti Litiji. Voznik osebnega avtomobila se je izogibal trčenju v divjad, pri tem pa zapeljal s ceste in trčil v obcestni stebriček. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Na območju naselja Litija je bila najdena bančna kartica, ki je bila predana lastniku. Napisan je bil Zapisnik o najdenih stvareh in potrdilo o predaji najdene stvari lastniku.

V kraju v okolici Litije so obravnavali prijavo ukradenih koles. Pri pregledu okolice so pri občanu, v odprti garaži, zaznali dve ukradeni kolesi, katerih tatvino obravnavajo policisti Policijske postaje Domžale. Kolesi sta bili vrnjeni lastnici.

Voznik je z osebnim avtomobilom v naselju Litija trčil v obcestni robnik, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

Ker je bil brez vozniškega dovoljenja, je ostal brez skuterja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --