16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoUgriz psa - včeraj v Hrastniku, v soboto v Zagorju

Ugriz psa – včeraj v Hrastniku, v soboto v Zagorju

Nedolgo tega smo poročali o napovedanih poostrenih nadzorih redarjev z vidika vodenja psov na povodcih. Da je to pomembno z vidika varnosti ljudi in ostalih živali, dovolj zgovorno govorita dva primera minulega konca tedna: V gozdu na hrastniškem območju je občanko napadel pes in jo ugriznil v nogo, tudi na območju Zagorja ob Savi pa so bili policisti obveščeni o ugrizu psa – zoper lastnika psa sledi prekrškovni postopek.

Policisti zasavskih policijskih postaj so tekom preteklih treh dni obravnavali še sledeče primere, ki jih navajamo v nadaljevanju:

PP Litija:

V petek so v trgovini v Litiji obravnavali tatvino artiklov v vrednosti nekaj evrov, popoldan so v Moravčah pri Gabrovki obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki je nastala, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in poškodoval vozilo, v nočnem času pa so v Gradiških Lazah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik z vozilom podrsal zaščitno ograjo.

V soboto dopoldan so na cesti Šmartno – Bogenšperk obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo – voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v drevo.  Tudi zvečer so zabeležili (v Gabrovki) prometno nesrečo z udeležbo divjadi, voznik je namreč zbil srno. Nekaj po 23. uri pa so v kraju Borovak obravnavali požar na hlevu zaradi udara strele. Materialna škoda je manjša.

Litijski policisti glede včerajšnjega dne izpostavljajo pretep med dvema osebama v večernem času. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik:

Policisti hrastniškega policijskega okoliša so v petek, 20. maja osebi zasegli snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo heroin, tudi še v soboto so v treh postopkih zasegli prepovedano drogo in za nameček ustavili voznika, za katerega je obstajal sum, da vozi pod vplivom prepovednih drog, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. V soboto so kršitelju izrekli opozorilo ob prijavi glasne glasbe, nedelja je bila, kot uvodoma zapisano v znamenju napada psa v gozdu.

PP Zagorje:

Kot so v povzetku dogodkov zapisali na Policijski upravi Ljubljana, so minuli petek policisti zagorskega policijskega okoliša v popoldanskem času sodelovali pri obravnavi prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami na območju Domžal. V soboto so bili obveščeni o ugrizu psa, v večernem času so obravnavali trčenje v divjad, v nočnem pa večkrat intervenirali zaradi glasne glasbe – v dveh primerih so ugotovili kršitev in kršitelju izrekli opozorilo, v ostalih prijavah pa kršitev niso ugotovili. Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni o požaru na vozilu; na kraju so ugotovili, da ne gre za kaznivo dejanje, temveč za tehnično napako na vozilu. Požar, ki je uničil celotno vozilo, so pogasili gasilci. Intervenirali so še na območju Kisovca, kjer je zaradi opitosti obležal občan. Na kraj je bila poklicana ekipa NMP, ki je poskrbela za onemoglega občana, kateremu pa je bil izdan plačilni nalog.

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X