-- OGLAŠEVANJE --

VIDEO: “Tukaj smo zato, da vam prisluhnemo”

-- OGLAŠEVANJE --

Predsednik vlade RS Miro Cerar je v Podjetniškem pospeševalniku Katapult nagovoril udeležence posveta ‘Zasavje – regija startupov’ in si nato ogledal podjetje Dewesoft.

Podpora gospodarstvu in tudi mladim z idejami

“Vlada si ves čas prizadeva, da ustvarja boljše poslovno okolje in da tudi sama da zgled, da je treba gospodariti razumno in hkrati z vizijo in odgovornostjo. Vlada bo še naprej vztrajala na poti, da bo dober gospodar z javnimi financami, še boljši gospodar z državnim premoženjem, da bomo še bolj podpirali gospodarstvo in predvsem mlade z idejami. Povezovali bomo gospodarstvo s šolstvom in naprej razvijali sistem vajeništva na srednjih šolah,” je povedal Miro Cerar ter izpostavil pomembnost sodelovanja: “Če si mečemo polena pod noge, da bo nekomu slabše, nam pa boljše, je to zelo kratkovidno, to ne koristi nikomur.” 

“Danes je vlada zato tukaj, da vam prisluhnemo, kje vam lahko še pomagamo, kje lahko naredimo več za podjetja, za bolnišnice, za šole, za ljudi …” je dejal Cerar.

Prvi rezultati že januarja prihodnje leto

Na posvetu, ki je potekal v sklopu regijskega obiska vlade v zasavski regiji so predstavniki medresorske skupine za pripravo akcijskega načrta ‘Slovenija – dežela startupov’ predstavili izhodišča za pripravo akcijskega načrta, prvi rezultati naj bi bili vidni že januarja prihodnje leto, je zatrdil Jernej Tovšak, generalni direktor Direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo pri gospodarskem ministrstvu.

Predstavnika Dewesofta Jure Knez in Andrej Orožen sta predstavila delo podjetja in razloge za vzpostavitev podjetniškega pospeševalnika Katapult, Jernej Pangeršič iz Katapulta pa je predstavil njihove aktivnosti.

Posamično so se predstavila tudi uspešna startup podjetja v njem, Chipolo, Zoyo Baby, Ironate, Hillstrike, QuickShoeLace, SOS šola, Monodaq, Aereform, Spaceling in Tobiar.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --