23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.si1+1=2TRENUTNO: Šolanje na daljavo, obvezne maske izven matičnih učilnic in omejitve v...

TRENUTNO: Šolanje na daljavo, obvezne maske izven matičnih učilnic in omejitve v fitnes centrih

Spremljamo tiskovno konferenco Vlade in sproti poročamo.

Ministrica Kustec, 12:30 – vzgojno izobraževalno delo, zaradi zdravstveno preventivnih delov se bo delo izvajalo prilagojeno.

Kot smo že poročali, bodo učenci od 1. do 5. razreda, se izobražujejo na šoli. Vsi ostali na daljavo. Glasbene šole – pouk se izvaja na daljavo. Zavodi za otroke s posebnimi potrebami in prilagojeni programi – vsi v šoli. Vse srednje šole na daljavo in vse višje in visokošolske – na daljavo.

Vse popoldanske aktivnosti v šolah se ne izvajajo, se pa v telovadnicah izvajajo športne aktivnosti – tekmovanja in treningi za registrirane športnike.

Odprti so študentski domovi – tisti, ki se lahko, naj se vrnejo domov.

Delo v vrtcih v omenjenem obdobju poteka nespremenjeno.

Kustečeva pravi, da je to najbolj optimalen način za zagotavljanje najbolj varnega procesa. Med 19. in 23. 10 bo pouk potekal večinoma na daljavo. V tednu od 26. oktobra do 29. oktobra bodo jesenske počitnice. Želimo omejiti prenos okužb v izobraževalnih ustanovah. Tako naj bi omilili rast okužb, saj so v zadnjem času zaznali velik porast okužbe med dijaki in učitelji.

Velja nov 14-dnevni odlok – obvezno nošenje mask za vse učence in dijake, če niso v matičnem oddelku in za vse učitelje od 6. razreda osnovne šole dalje.

Vlada je tudi omejila število oseb v fitnes centrih in zaprtih vadbenih centrih. Na področju skupinske vadbe za 20 kvadratnih metrov za posameznega vadbenika. Takšne omejitve veljajo za celotno državo in ne le za oranžno. Maske v fitnesih in individualne vadbe, če ni 3-metrske razdalje.

Če bo po jesenskih počitnicah izboljšanje, lahko nadaljujemo z modelom B.

Trenutno ukrepi veljajo za vse regije.

Danes naj bi popoldan objavili tudi števila, koliko je karanten iz naslova okužb v šolah in  kolik je dejansko okužb med učenci in učitelji.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč