-- OGLAŠEVANJE --

Trenutno najboljši slovenski igralec se bo s konkurenco pomeril v Litiji

Po tem, ko so prvi profesionalni teniški turnir v Hrastniku in Trbovljah zaključili, se bodo že danes igralci lahko pomerili v Litiji. S trenutno najboljšim slovenskim teniškim igralcem, ki je hkrati nosilec turnirja, se lahko pohvali prav domači klub. Na turnirju bo namreč sodeloval tudi Bor Artnak.

-- OGLAŠEVANJE --

Na svetovni lestvici teniških igralcev (ATP) je trenutno najboljši slovenski igralec Bor Artnak, ki se je zelo dobro odrezal tudi na junijskem Zasavje open turnirju, kjer je z dobrimi dvoboji prišel vse do polfinala. V dvojicah pa sta slavila še dva Zasavca – Nik Razboršek in Žiga Šeško, ki se bo ta teden prav tako udeležil turnirja Litija Herz Open.

V tenis se je zaljubil že kot otrok

Če se vrnemo k nosilcu litijskega turnirja in prvega slovenskega teniškega igralca, naj povemo, da je Bor Artnak sicer odraščal v Šmartnem pri Litiji, korenine pa, da ima v Trbovljah, kjer se je tudi rodil. “Sicer pa že od začetka treniram v Tenis klubu AS, kjer sem se kot otrok v tenis zaljubil,” nam je priznal danes profesionalni teniški igralec. V klubu je namreč najprej trenirala njegova starejša sestra, on pa jo je hodil gledat in čakal, da bo “dovolj velik”. Spominja se, da je bil star nekje 4 ali 5 let, ko so mu končno dovolili trenirat – od takrat, je poudaril Artnak, tenis igra neprestano.

Prioriteta je tenis, za poleg pa še študij v Ameriki

Bor Artnak

Mlad, a uspešen teniški igralec si želi, da bi od “tenisa lahko živel”. Čeprav na začetku igranja ni vedel, da bo to njegov poklic, mu zdaj ni žal, da se je odločil postati profesionalni teniški igralec. “Trenutno je res vsa moja pozornost na tenisu, želim si izjemne rezultate na tem področju,” je motiviran Artnak, ki sicer kot “plan B” študira liberalne študije v Ameriki, kjer mora en semester opraviti v živo, ostalo pa na daljavo.

S svojo igro na prvem letošnjem zasavskem turnirju je bil Artnak zadovoljen. “Užival sem v igri v Trbovljah. Sicer bi si na prvem dvoboju želel koga drugega in ne ravno Žige,” je povedal še o turnirju, ki je potekal v Trbovljah in Hrastniku, “sva pa po tekmi govorila o najinih pogledih na dvoboj – Žiga je bil zadovoljen z izkušnjo, jaz pa s svojo igro”.

Nova priložnost že naslednji teden, in to v domačem klubu

Janez Savšek

Od 8. do 14. julija bo turnir Litija Herz Open potekal na igriščih Tenis kluba AS. “Turnirji, ki potekajo po Sloveniji so prva stopnja mednarodnih profesionalnih turnirjev, ki štejejo za svetovno jakostno lestvico. Da s tovrstnimi tekmovanji igralci dobijo možnost preboja na profesionalno raven na domačih tleh, je res velikega pomena,” je pojasnil direktor turnirja Janez Savšek in dodal, da še pred nekaj leti te možnosti v Sloveniji ni bilo. V Litiji bosta poleg Bora Artnaka in Žiga Šeška nastopila še Matic Dimic in Matic Križnik. Še nekaj mest pa si bodo slovenski teniški igralci lahko zagotovili v kvalifikacijskih dvobojih. Sicer pa so, po podatkih direktorja, letos prijavljeni igralci s celega sveta, še največ iz sosednje Italije.

Gledalci so na turnirju dobrodošli, še več, za njih bodo organizirali dodatno kulinarično ponudbo. “Ogledi tekem so seveda brezplačni in zato vabimo gledalce, da si tekme ogledajo v čim večjem številu ter bodrijo slovenske tekmovalce. Spodbuda s tribun je v takšnih tekmah še kako dobrodošla,” je povabil Savšek.

Sorodni članki:

15-letni Hrastničan Žiga po turnirjih v Tuniziji, Cipru in na Kostariki ta teden igra v Hrastniku in Trbovljah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --