-- OGLAŠEVANJE --

15-letni Hrastničan Žiga po turnirjih v Tuniziji, Cipru in na Kostariki ta teden igra v Hrastniku in Trbovljah

Mlad zasavski teniški up, Žiga Šeško, se bo že danes na trboveljskem igrišču pomeril za svojo prvo zmago. Žreb dvojic za prvi turnir Zasavje Open mu je namenil ravno klubskega soigralca Bora Artnaka.

-- OGLAŠEVANJE --

Skoraj 16 letni Žiga Šeško se je prvič v tenis zaljubil na hrastniških igriščih. Danes trenira v Italiji in se hkrati na daljavo šola na gimnaziji Litija. Na vprašanje, kako mu vse to uspe, Žiga odvrne, da je marsikdaj utrujen, ampak se potrudi in zmore. Ta teden, ko sodeluje na turnirju mu sicer v šolo ni potrebno, se bo pa pouka udeležil naslednji teden. Sicer pa že komaj čaka, da ga sošolci, prijatelji in vsi poznani pridejo pogledat med igro. Žiga je namreč najmlajši igralec prvega profesionalnega mednarodnega teniškega turnirja Zasavje Open, ki še do nedelje poteka na hrastniških in trboveljskih teniških igriščih.

Žiga Šeško

“Ko sem slišal, da se bo tukaj odvijal profesionalni turnir, sem bil zelo vesel. Sploh, ker bo to moj prvi profesionalni turnir in ker bom igral v domačem klubu. To je res nekaj posebnega,” je navdušeno povedal mladi teniški igralec, ki že odšteva do svoje prve posamične tekme – ta se bo odvila danes. Pravi še, da je dva tedna pred turnirjem treniral bolj intenzivno, torej poleg fitnesa in kondicijskih treningov še 3 ure igre. “Kar je res naporno. Sicer treniram od ponedeljka do sobote po 6 ur na dan, zvečer ponavljam še za šolo, kaj prepišem in ponovim snov, da sem na tekočem,” je svoj dan opisal neverjetni Žiga, ki ima v žepu že zmagi na turnirjih kategorije junior v Tuniziji in na Cipru. Letos se je udeležil tudi svojega prvega turnirja izven Evrope, in sicer Na Kostariki, kar je opisal kot super izkušnjo.

Igre še vse do sobote, v nedeljo pa finale

Denis Bovhan

Direktor turnirja, Denis Bovhan, je pozval vse teniške navdušence, da pridejo navijat na igrišča v Hrastnik in Trbovlje. Tekme bodo potekale še vse do sobote, v nedeljo najboljša dva igralca čaka finalni dvoboj. Na turnirju je prijavljenih kar 64 tekmovalcev iz Slovenije in tujine, med njimi tudi trije domači. “Ravno z našima Žigom Šeškom in Borom Artnakom se je žreb dvojic malo poigral in ju določil kot tekmeca v prvem dvoboju. Tako bo z igro na turnirju nadaljeval samo eden od njiju,” je povedal Bovhan, ki pričakuje, da bo zasavski turnir prinesel obilo veselja vsem teniškim navdušencem in nadaljeval, “da pa imamo na turnirju še tri domače igralce, je neprecenljivo. Upam, da navijači to prepoznajo in jih pridejo podpreti”.

Gledalci dobrodošli

Teniški turnir Zasavje Open z vrhunskimi domačimi in mednarodnimi teniškimi igralci je odprt za obiskovalce in navijače – brez vstopnine. Ker se ne da predvideti, koliko časa bosta igralca na igrišču, je točen spored tekem težko določiti vnaprej, so pa sproti posodabljane na povezavi TUKAJ. “Dogaja se že dopoldne, tekme se nadaljujejo vse do večera,” je povedal Bovhan. Turnirje organizira Tenis Slovenija (bivša Tenis zveza Slovenija) s pomočjo Tenis klubov v Hrastniku in Trbovljah, nagradni sklad pa je vreden skoraj 14.000 evrov.

Leopold Zima, Nemčija

Se pa tuji igralci navdušujejo tudi nad hrastniško naravo. “Takoj ko sem v nedeljo prišel, sem opazil čudovito naravo in reko,” nam je povedal Leopold Zima iz Nemčije, ki zase pravi, da je v dobri formi in pripravljen zmagati. Bolj resno pa povedal, da je na vsakem takem turnirju težko napovedati, kdo bo zmagovalec in da že nestrpno čaka na finalno nedeljo.

 

V Hrastniku dokončali Pumptrack

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --