-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljski vrtec med najdražjimi, zdaj še dražji

-- OGLAŠEVANJE --

Podražitvi cen trboveljskega vrtca so prikimali trboveljski občinski svetniki in tako znesek za posamezne programe dvignili za 43 do 87 evrov. Največ staršev se glede na dohodke uvršča v 5. plačilni razred, in, če je njihov otrok v dnevnem programu 1. starostnega obdobja, to pomeni dobrih 15 evrov na mesec več. 

Vrtec Trbovlje, ki ga obiskuje 530 otrok je zadnjo podražitev občinskemu svetu predlagal oktobra in je obveljala zadnje tri mesece. Nova cena, potrjena ta teden, bo veljala s 1. februarjem 2023. Mateja Camplin Tahirovič je v imenu Občine Trbovlje pojasnila, da se pri oblikovanju cen vrtca upošteva pravilnik o metodologiji za oblikovanje programov, pomemben element so zlasti stroški dela, sledijo pa materialni stroški.

Med elemente same cene ne sodijo stroški za investicijsko vzdrževanj, še doda Camplin Tahirovičeva, »bi pa poudarila tisto, kar se sedaj v medijih že nekaj časa vrti. Cena se spreminja predvsem zaradi dogovora med vlado in pa sindikati glede spremembe višine minimalne plače.«

Cena se bo v oddelkih prve starosti povišala za 7,35%, v oddelkih druge starosti, se pravi od 3 do 6 let za 6,73%, v poldnevnem programu za 6,38%, v razvojnem oddelku pa za 8,20%.

Že v prejšnjem tednu smo poročali o podražitvi Vrtca Zagorje, ki pa je še vedno med cenejšimi. Trboveljski vrtec, ki je v Zasavju najdražji, bo po treh mesecih spremenjene cene, spet dražil. A v Trbovljah ne bodo več najdražji v Zasavju, poudari ravnateljica Daša Bokal, ki izpostavi tudi, da bodo v 2. starostnem obdobju celo med cenejšimi. Višje cene naj bi sprejeli tudi na občinskem svetu v Litiji na prvi februarski dan. Če bodo svetniki za, bo najdražja predšolska vzgoja v Litiji, kjer bo cena dnevni program 1. starostnega obdobja iz 577,90 evrov povišana na 635,31 evrov. Pričakuje se tudi višja cena za vrtec v Hrastniku, kjer pa datuma seje še niso razpisali.

Primerjava trenutnih cen zasavskih vrtcev

Vrtec dražji za skoraj 700 otrok, program še vedno med cenejšimi v Zasavju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --