15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoTrboveljske smeti v Celje, Cerozu naj ne bi nagajali

Trboveljske smeti v Celje, Cerozu naj ne bi nagajali

Saga Ceroz še vedno ni dočakala zaključka. Trboveljčani, ki so marca 2019 napovedali izstop iz lastniške strukture zasavske družbe, so ta manever januarja 2020 tudi izvedli, a je sodišče odločilo, da izstop brez strinjanja ostalih družbenic ni mogoč. 

Nižja cena smeti za Trboveljčane

Tako tudi po besedah trboveljske županje Jasne Gabrič ostajajo lastniki infrastrukture in družbeniki, “le smeti bomo vozili drugam”. Mešane komunalne odpadke iz Trbovelj zadnjih nekaj dni že vozijo v Celje, medtem ko naj bi biološke odpadke še vedno vozili na deponijo v Uničnem. Cena odvoza odpadkov naj bi se za Trboveljčane znižala, pojasnijo tudi na trboveljski komunali.

Gabričeva: Cerozu ne bomo nagajali

Trboveljska občina Cerozu ne bo nagajala, je obljubila Gabričeva, tam je problemov že tako dovolj. In čeprav v več mesečnih pogajanjih župani niso uspeli skleniti dogovora glede prihodnosti Ceroza in njegove lastniške strukture, pogajanja ostajajo, še pove Jasna Gabrič in pojasni svoj vidik na situacijo: Štirje družbeniki – Litija, Zagorje, Hrastnik in Radeče – vztrajajo, da Trbovlje pusti več milijonov vredno premoženje in še dodatnih 5 milijonov doplača. “To je nesprejemljivo!” meni Gabričeva, ki oceno vrednosti družbe ostalih občin oceni kot “na palec narejena”.

Občine pa so naročile tudi uradnega cenilca, izbirali so izmed dveh predlaganih, izbran je bil ugodnejši – ta, ki je bil predlagan s strani trboveljske občine.

In ta je ocenil povsem drugače od pričakovanj ostalih družbenikov, ki pa se s cenitvijo niso strinjali. Kot nam še pove trboveljska županja je cenilec vključil tudi stroške zapiranja glede na OVD (okoljevarstveno dovoljenje). “Se bojim, da nas bodo na koncu prosili naj izstopimo” je zaključila.

Le ena od 5 plati zgodbe

A to je le ena plat, obstaja jih 5, kolikor je družbenikov. Tako so se štirje župani – Tomaž Režun, Franci Rokavec, Matjaž Švagan in Marko Funkl odločili, da danes “stopijo” pred medije in podajo skupno izjavo o težavah, ki še vedno pestijo regijsko odlagališče odpadkov in vse prebivalce petih občin. Njihovo plat bomo predstavili v kratkem.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...