-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljska komunala na dražbi prodaja dve stanovanji

-- OGLAŠEVANJE --

Komunala Trbovlje, ki je lastnica dveh neprofitnih stanovanj, enega v Ulici Sallaumines in drugega na Cesti Tončke Čeč, je objavila javno dražbo, preko katere prodaja dve nepremičnini. Razpis so objavili 23. decembra, dan za tem, ko so zeleno luč za prodajo dali trboveljski občinski svetniki in svetnice.

Prodaja dveh stanovanj Komunale Trbovlje je del sanacijskega načrta podjetja, ki predvideva odprodajo poslovno nepotrebnega premoženja, so razlog za to poslovno odločitev navedli na Komunali Trbovlje. Prodali bodo dvosobno stanovanje s kabinetom v 8. nadstropju in dvoinpolsobno stanovanje v 1. nadstropju – obe stanovanji imata površino okrog 70 m², nahajata se v večstanovanjski stavbi in jima pripada tudi kletni del, sta pa zasedeni z najemnikom.

Na občinski seji se je pri razpravi na to temo oglasil Jože Pustoslemšek, ki je dejal, da je “strogo proti kakršni koli prodaji, saj da gre za nižanje kapitala” in izrazil svoje mnenje: “To je sramota za vodenje Komunale”, Milan Žnidaršič nekdanji direktor in prav tako občinski svetnik je nakazal, da za prodajo sicer je, da pa je potrebno razlikovati: “Stanovanje na Ulici Sallaumines ne obvezuje stanovanjski zakon, je prosto, medtem ko pa se najemnika v stanovanju na Cesti Tončke Čeč obravnava po starem stanovanjskem zakonu” in izrazil dvom, ali bo sedanji najemnik lahko odkupil nepremičnino, v kateri biva in ali se “v tem primeru ne bo pripetil morebiten nov socialen problem.”

Sedanja najemnika soglašata

Direktor Komunale Trbovlje Tomaž Trotovšek je povedal, da “sta bila oba najemnika že obveščena o nameri, samem postopku, kako naj bi po potekala dražba in oba sta s tem seznanjena ter na nek način tudi soglašata.”

Izklicna cena, ki so jo postavili za stanovanje na Ulici Sallaumines je nekaj manj kot 102 tisočaka evrov, stanovanj na Cesti Tončke Čeč pa je naprodaj po izklicni ceni dobrih 85 tisoč evrov.

Nepremičnini bosta prodani dražitelju, ki bo ponudil najvišjo ceno. Javni dražbi bodo izvedli ta četrtek na sedežu Komunale Trbovlje.

SORODNI ČLANKI:

Razgreto vzdušje: Trboveljska komunala pred odpuščanji in dvigom cen na položnicah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --