23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoTrboveljska bolnišnica se (še) ne zapira, vzpostavljen covid oddelek

Trboveljska bolnišnica se (še) ne zapira, vzpostavljen covid oddelek

Danes so v trboveljski bolnišnici na rentgenu imeli pacienta s koronavirusom, zato so le tega začasno zaprli, prostore razkužili in kot nam je povedala direktorica Romana Martinčič pa sedaj rentgen že zopet normalno obratuje. 

V Trbovljah tudi covid oddelek, trije na respiratorju

Splošna bolnišnica Trbovlje je v prejšnjem tednu zaprla svoj negovalni oddelek in vzpostavila covid oddelek, kjer je trenutno 17 postelj. Večina pacientov je iz Zasavja, del tudi od drugje, še izvemo. Proste so še tri postelje, a se število dnevno spreminja. Od covid bolnikov, ki so na zdravljenju v bolnišnici v Trbovljah so trije v intezivi, priklopljeni na respirator, ostali v akutni obravnavi.

Bolnišnične programe trenutno še izvajajo

Vse storitve bolnišnice v Trbovljah se trenutno izvajajo. Je pa v teh dneh priprava sprememb, ki bo znižala program bolnišnice. Zagotovo bodo odpovedane planske operacije, pravi direktorica in izvajale se bodo le nujne. Kaj točno bo dostopno in kaj ne, bo jasno šele prihodnji teden. “Ne želimo si zaprtja, bomo pa morali okrniti svoje storitve. Seveda v dogovoru z ministrstvom” še zaključi Martinčičeva.

Okužena zaposlena v SBT, bolnica se zapira!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...