-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljčan ogoljufan preko Facebook-a

-- OGLAŠEVANJE --

V  Trbovljah  so  policisti  včeraj sprejeli prijavo kaznivega dejanja goljufije,  kjer  je  bil  oškodovanec  preko  družabnega omrežja Facebook oškodovan za 50 evrov. Kako?

Trboveljčan je na eni izmed strani omrežja FB oddal svoj glas za izbrano osebo. Glasovanje je bilo mogoče le z mobilnikom preko sistema Moneta, preko katerega je bila tudi izvedena goljufija. Policisti se s tovrstnimi primeri srečujejo večkrat, običajno pa gre za glasovanja za razna lepotno tekmovanja in podobno. S preprostim sistemom glasovanja žrtev speljejo k oddaji glasu in ji mimogrede poberejo nepričakovano vsoto denarja. Policija svetuje izredno previdnost.

PROMET
Vsaj na področju prometa je bilo včeraj bolj mirno.  Posebnosti  v  prometu,  razen nepravilnega  parkiranja  osebnega  avtomobila v Zagorju, za kar je bilo na vozilo izdano obvestilo o prekršku, policisti ne beležijo.

JAVNI RED IN MIR
Področje  javnega  reda  in miru sta zaznamovali dve kršitvi v Trbovljah. V prvem  primeru  sta  se  sprla  znanca  in  prišlo je do fizičnega obračunavanja.  Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog. V drugem primeru pa je kršitelj v času miru in počitka sosede motil z glasno glasbo. Kljub interveniranju policistov in izrečeni globi je s prekrškom nadaljeval, zato si je prislužil še dodatni plačilni nalog.

KRIMINALITETA
Počivali  niso  niti storilci kaznivih dejanj, saj so policisti obravnavali kaznivo  dejanje  zatajitve  mobilnega telefona,  ki ga  je oškodovanec izgubil  med  vikendom  na  prireditvi  DOMFRCA  v Trbovljah. Za storilcem
zbiramo  obvestila.  V Hrastniku so na banki našli unovčen  bankovec  za  50  evrov,  ki naj bi bil ponarejen. Bankovec  je  bil  zasežen in poslan v analizo. V Zagorju pa so obravnavali tatvino  različnih  artiklov v trgovini, v vrednosti 69 evrov. Za storilcem zbiramo  obvestila.  Prav  tako  pa  so  obravnavali  tudi  kaznivo dejanje
povzročitve  lahke  telesne  poškodbe,  kjer  je  21  letni sin pretepel 51 letnega   očeta.   Zoper  nasilneža  sledi kazenska  ovadba  na  pristojno tožilstvo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --