5.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoTrajbi v dveh mesecih izposojen 100krat

Trajbi v dveh mesecih izposojen 100krat

Po začetni porodnih krčih, ki jih je imel sistem Trajbi – ali bolje rečeno po vandalih, ki so se brezbrižno znesli nad novo električno pridobitev mesta je sistem Trajbi ob letošnjem občinskem prazniku znova oživel.

V skoraj dveh mesecih je prvi sistem izposoje električnih koles v Zasavju zabeležil okrog 100 izposoj koles. Največkrat se kolesarji odločijo za uporabo kolesa na postaji pri Mladinskem centru, po številu izposoj sledi lekarna, mestni park in železniška postaja. Na vzpon izposoje električnih koles pa naj bi v Trbovljah vplival zaključek kolesarske povezave po celotnem mestu: »Pričakujemo, da bo sistem Trajbi v popolnosti zaživel v naslednjem letu, ko bo po celotni dolini urejena kolesarska steza, v okviru katere bodo zgrajene tudi nove nadstrešnice in kjer bo dobrih 6 km kolesarskih poti povezovalo celotno dolino in mesto ter tako omogočalo dnevno migracijo občanov na trajnosten način,« so prepričani na Občini Trbovlje.

V Trbovljah kmalu 6,5 kilometrov kolesarskih površin

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...