-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah kmalu 6,5 kilometrov kolesarskih površin

-- OGLAŠEVANJE --

Kolesarske poti, ki so bile urejene v letu 2018 skupaj merijo 1,7 kilometra. V Trbovljah pa naj bi kolesarili še vse do Gabrskega na severni strani mesta in do železniške postaje na južni. Obeta se torej še skoraj 5 kilometrov kolesarskih površin.

V Trbovljah kmalu 6,5 kilometrov dolga kolesarska pot

Trboveljska občina je med projekte, ki izhajajo iz Dogovora za razvoj regij umestila izgradnjo 4,8 kilometrov kolesarskih površin. Uredili naj bi kolesarsko pot od Trga revolucije pa vse do železniške postaje (1,6 km) in pot od Mestnega parka do Gabrskega (3,2 km).

Kdaj se bo izgradnja kolesarske steze, ki bo povezala celotno dolino pričela je odvisno od odgovora pristojnega ministrstva. Projekt, ki ga je občina pripravila je vreden približno 2,3 milijona evrov, občina bo prispevala okoli 420 tisočakov, ostalo država in Evropski skladi.

Spomnimo glede Dogovora za razvoj regij – Najdražji zasavski projekt bo kolesarska steza v Občini Zagorje, sledi glavna ceste Hrastnik – Zidani Most – oba okoli 6 milijonov evrov. V skupnem znesku pa bo iz naslova zasavskega dogovora največ projektov, ki bodo v skupnem znesku tudi najtežji, imeli v Občini Trbovlje. Skoraj 10 milijonov evrov bodo v Trbovljah vložili v cono Nasipi, Zasavski inkubator, kolesarsko stezo ter odvajanje in čiščenje odpadnih voda.

Nadstrešnice in postojanke tako za e- in navadna kolesa

Poleg urejenih poti za kolesarjenje pa v Trbovljah nameravajo urediti tudi parkirišča in nadstrešnice za kolesa. Postojanke za e-kolesa bodo na železniški postaji, pri Mladinskem centru, ob Zdravstvenem domu in v Mestnem parku – na zadnjih dveh lokacijah bodo parkirišča namenjena tudi klasičnim kolesom. Nadstreški, kjer bodo občani in drugi kolesarji lahko parkirali in zaklenili svoja kolesa pa bodo še na Obrtniški ulici, na Rudarju, pri Partizanu, na Kešetovem, ob Zasavskem muzeju.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --