-- OGLAŠEVANJE --

“Topšit” kontejner iz Dewesofta je v Nemčiji požel navdušenje

"To je to. To so zgodbe sodelovanja, ki ustvarjajo presežke! Presežke, ki iz Trbovelj gredo v svet in dajejo ponos našim krajem in predvsem našim ljudem. Ljudem, ki jim je kumeratšaft v krvi," so akrobati napisali na svoji spletni strani.

-- OGLAŠEVANJE --

Za predstavitev Dewesofta na sejmu v Nemčiji, je marketinška ekipa podjetja dobilo noro idejo. Ker, kot so zapisali na svoji spletni strani, “je na sejmu ključno biti opažen”. Prav zato vedno iščejo nove, izvirne zamisli za top predstavitve. Tokrat so se namenili, da del sejemske stojnice opremijo z dvema ladijskima kontejnerjema.

Vsak s svojim detajlom in “Wow!” efektom

Seveda ni bilo dovolj, da na predstavitev odpeljejo kakršnakoli kontejnerja, morala sta biti v Dewesoft stilu. Tako so ju s skupnimi močmi v Katapult Metalu predelali v Dewesoftov inštrument. Akrobati so zapisali, da ni bilo človeka, ki “se ne bi vsaj za trenutek ustavil in pogledal orajški inštrument, v katerega si lahko vstopil in ga pogledal od znotraj, ali pa posedel na njem in z vrha ogledal sejem”. Navdušeni pa naj bi bili tudi vsi prisotni na sejmu. Jani Cestnik, ki je sodeloval pri izdelavi, je dejal, da so celo inženirji varnosti napovedali, da bodo njihovo idejo, skupaj s sistemom montaže in demontaže, uporabili kot primer dobre prakse.

Mesec dni od ideje do postavitve na sejmu

Le mesec dni časa so imeli, da vse ideje spravijo v prakso. “Ravno takrat se je izkazala izjemna moč povezovanja in sodelovanja,” so poudarili in v svoji zgodbi opisali potek predelave kontejnerjev. Notranjost so spremenili v računalniško vezje, napeljati so morali elektriko, na streho dodali ograjo in s 3D tiskalnikom natisnili dodatke – ko pa se je izkazalo, da jih s tiskalnikom ne bodo morali pravočasno natisniti dovolj, so dodali še nekaj lesenih. Pravijo, da so večkrat delali po 12 ur, zadnji dan pa celo brez spanja, ampak kljub temu jim je ostalo kup lepih spominov.

“Da so v Dewesoftu spet ustvarili presežek, je jasno. A dodatno težo izjemnosti tega projekta daje zgodba o njegovem nastanku. To je izjemna zgodba o sodelovanju več posameznikov in podjetij, ki so dihali in delali za skupen cilj,” so še zapisali na spletu. Za nameček so v svojem poročilu o projektu “Kontejner” dodali še kratek video, ki je dosegljiv na povezavi TUKAJ.

Fotografije: arhiv Katapult

Sorodni članki:

Inkubiranci prvič svoje izdelke prinesli na rampo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --