27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoTokrat še sobota za ureditev novih osebnih, vozniških dovoljenj in potnih listov

Tokrat še sobota za ureditev novih osebnih, vozniških dovoljenj in potnih listov

Zaradi množične menjave osebnih dokumentov so upravne enote, tudi v Zasavju, vrata odprle še dodaten delovni dan, to bo sobota, 14. maj; toda pozor – ta je namenjen izključno urejanju osebnih dokumentov.

Upravne enote Hrastnik, Trbovlje, Zagorje in Litija bodo tako to soboto odprte med 8. in 12. uro, tudi sicer pa lahko zainteresirani na enem mestu pridobite informacijo o aktualnem delovnem času posamezne upravne enote – ti podatki so na voljo preko te povezave.

Uvedene tudi že dodatne ure; po novo osebno na katerokoli upravno enoto

Ministrstvo za javno upravo je nekaterim upravnim enotam v zadnjih tednih že podaljšalo uradne ure in dodalo uradne ure tudi ob četrtkih. Te so namenjene strankam, ki niso oziroma ne bodo naročene, a le za pridobitev osebnih dokumentov (osebne izkaznice, potnega lista in vozniškega dovoljenja). Za te dokumente namreč krajevna pristojnost ne velja, kar pomeni, da jih lahko stranke uredijo na katerikoli od 58 upravnih enot po Sloveniji in ne zgolj v kraju bivanja.

Najpogostejši uradni identifikacijski dokumenti pri nas so osebna izkaznica, potni list,
obmejna prepustnica, vozniško dovoljenje, orožni list in potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.

 

SORODNI ČLANKI:

Kako danes in v naslednjih dneh delajo uradi?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X