15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.si1+1=2Testiranja v zasavskih vrtcih ni zavrnil nihče, med zaposlenimi trije pozitivni

Testiranja v zasavskih vrtcih ni zavrnil nihče, med zaposlenimi trije pozitivni

V zasavskih vrtcih, kot poročajo ravnateljice, testiranja ni zavrnil nihče od zaposlenih in testirali so vse, razen tistih, ki so odsotni ali so nedavno preboleli covid-19. 

V Hrastniku so testiranje opravili v mali telovadnici osnovne šole, od testiranih zaposlenih je pri eni osebi, ki ni imela nobenih znakov, test pokazal okužbo s koronavirusom. Kot je povedala ravnateljica Maja Petan Majcen danes v vrtcu v Hrastniku pričakujejo 151 otrok.

“Testirani so bili vsi zaposleni, ki bodo jutri in v naslednjih dneh fizično prisotni v vrtcu in v zadnjih treh mesecih niso preboleli virusa.” je odgovorila ravnateljica trboveljskega vrtca Daša Bokal. Na testiranju, ki so ga opravili v Delavskem domu Trbovlje je bil pri eni osebi izmed 75 zaposlenih test pozitiven. Danes so sprejeli 350 otrok, kar je 65 odstotkov vseh vpisanih.

Tudi v Zagorju nihče od zaposlenih testiranja, ki je potekalo v Delavskem domu Zagorje, ni zavrnil. Vsi testi so bili včeraj negativni, poroča Darja Rakovič, danes pa v vrtec vstopa 377 otrok.

Litijske delavke in delavce iz vrtca so testirali v ZD Litija, nam je povedala Lili Plaskan iz Vrtca Litija. Ena oseba je bila pozitivna in bo danes opravila še PCR test. Pričakujejo skupno 360 otrok, torej 60 odstotkov.

Vrtec v Radečah je trenutno še zaprt, oziroma odprt le za nujno varstvo, saj Posavska regija ni bila ena izmed 9 regij, kjer so se ukrepi delno sprostili.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...