11.4 C
Trbovlje
nedelja, 16. maja 2021
ZON.si1+1=2Testiranja v zasavskih vrtcih ni zavrnil nihče, med zaposlenimi trije pozitivni

Testiranja v zasavskih vrtcih ni zavrnil nihče, med zaposlenimi trije pozitivni

V zasavskih vrtcih, kot poročajo ravnateljice, testiranja ni zavrnil nihče od zaposlenih in testirali so vse, razen tistih, ki so odsotni ali so nedavno preboleli covid-19. 

V Hrastniku so testiranje opravili v mali telovadnici osnovne šole, od testiranih zaposlenih je pri eni osebi, ki ni imela nobenih znakov, test pokazal okužbo s koronavirusom. Kot je povedala ravnateljica Maja Petan Majcen danes v vrtcu v Hrastniku pričakujejo 151 otrok.

“Testirani so bili vsi zaposleni, ki bodo jutri in v naslednjih dneh fizično prisotni v vrtcu in v zadnjih treh mesecih niso preboleli virusa.” je odgovorila ravnateljica trboveljskega vrtca Daša Bokal. Na testiranju, ki so ga opravili v Delavskem domu Trbovlje je bil pri eni osebi izmed 75 zaposlenih test pozitiven. Danes so sprejeli 350 otrok, kar je 65 odstotkov vseh vpisanih.

Tudi v Zagorju nihče od zaposlenih testiranja, ki je potekalo v Delavskem domu Zagorje, ni zavrnil. Vsi testi so bili včeraj negativni, poroča Darja Rakovič, danes pa v vrtec vstopa 377 otrok.

Litijske delavke in delavce iz vrtca so testirali v ZD Litija, nam je povedala Lili Plaskan iz Vrtca Litija. Ena oseba je bila pozitivna in bo danes opravila še PCR test. Pričakujejo skupno 360 otrok, torej 60 odstotkov.

Vrtec v Radečah je trenutno še zaprt, oziroma odprt le za nujno varstvo, saj Posavska regija ni bila ena izmed 9 regij, kjer so se ukrepi delno sprostili.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...