27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.si1+1=2Tartanska podlaga začetek, nadaljevanje bo zaprtje za promet in nova pešpot

Tartanska podlaga začetek, nadaljevanje bo zaprtje za promet in nova pešpot

Da je to največja investicija v športno infrastrukturo v Hrastniku po dveh desetletjih, pravi hrastniški župan Marko Funkl, ki je ob otvoritvi 300.000 evrov vredne tartanske steze napovedal še nadaljevanje investicij v Športni park na Logu.

Občina skupaj z zavodom KRC Hrastnik je investicijo finančno pokrila tudi s sofinanciranjem Fundacije za šport in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – skupno je v občinski proračun prišlo okoli 70 tisočakov.

V lanskem letu so v Hrastniku pričeli s postopno prenovo športnega parka na Logu. Prvi del prenove zajema težko pričakovano ureditev atletske steze in ostalih atletskih površin na stadionu, saj je bila obstoječa peščena steza dotrajana in potrebna temeljite obnove.

Danes vse do 19. ure pa na novi tartanski stezi tečejo Zasavci. Na 11. Humanitarnem teku bosta Igor Gošte in Sabina Karaman tekla 11 ur. S to gesto podpirata zasavske onkološke bolnike, za katere se na prireditvi tudi zbirajo sredstva.

 

»Vesel sem, da bo steza odprta za športnike, šolarje in tudi rekreativce. Želimo si nadgradenj tudi v smislu, da bo stadion odprt v večernih urah, je pa res, da bo to možno le ob pogoju, da ne bo vandalizma,« je ob odprtju športne pridobitve povedal župan.

Lani je Športni park na Logu pridobil sodobna igrala, od letos naprej bodo tekači tekli po novem tartanu, počasi pa se iz parka umika tudi promet. Območje naj bi namreč zaprli za promet iz parkirišča pa pridobili nove športno rekreativne površine. Kljub temu bo prostora za parkiranje dovolj, še poudari župan, saj naj bi nad osnovno šolo del travnika spremenili v parkirišče, kjer bo več mest, kot jih bodo na delu med bazenom in stadionom »vzeli«. In sledi naslednji korak, torej ureditev učilnice na prostem pri osnovno šoli ter pešpot ob stadionu, ki bo povezala športni park z hrastniškim parkom in novo pešpotjo, ki se pripravlja s polno paro – med parkom in naseljem nad zdravstvenim domom.

SORODNI ČLANKI:

11 ur teka za tiste Zasavce in Zasavke, ki se borijo z rakom

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X