16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoIgor in Sabina proti cerebralni paralizi

Igor in Sabina proti cerebralni paralizi

V Športnem parku Rudar Trbovlje bo ta petek (7. maja) od 9. in 18. ure potekal 10. zasavski humanitarni tek poimenovan 10 ur teka za ozaveščanje o cerebralni paralizi. Tek skupaj pripravljata Igor Gošte in DPM Trbovlje. Častni pokrovitelj teka je predsednik RS Borut Pahor.

Igorja Gošteta smo vprašali, kako potekajo letošnje priprave.

Priprave potekajo kot vsako leto. Zadnja leta se tekaški števec zaustavi pri okoli 1.800 pretečenih kilometrih letno. Za deseturni tek, ali pa, ko sem se spopadal tudi z razdaljami več kot 100 km, je treba biti precej discipliniran. Ne le, da čez leto nabereš dovolj pretečenih kilometrov, dobro je tudi, da si na cesti vsaj tri do štirikrat tedensko. Sam prakticiram desetkilometrske teke, z občasnim daljšim tekom okrog 20 km. Včasih “odlaufam” maraton in to je to. Najrajši tečem na relaciji Izlake-Kisovec-Izlake, Kisovec-Zagorje-Kisovec ali Izlake-Medija-Izlake. Redko grem na atletsko stezo. Iskreno jo imam čisto dovolj v času humanitarnega teka. Po asfaltu tečem, ker je raven, poti prekrite s suhim listjem in koreninami, znajo biti precej neprijetne za gležnje. V naslednjih letih bom moral število kilometrov malo zmanjšati.”

Teče pa tudi Hrastničanka Sabina Karaman?

Sabina Karaman, Igor Gošte, Jasna Gabrič

Vsaj štirikrat letno se na tek odpravim s Sabino Karaman, ki je zadnja leta moja sotekačica na zasavskih humanitarnih tekih. Na prvih sva se skupaj, z atletskimi krogi, družila z Mitjo Duhom, ki naju s Sabino že nekaj let na tekih pridno masira. Že kratka minutna masaža pri večurnih tekih je pravi balzam za telo in dušo in za to sem mu hvaležen. S Sabino se na tekih lepo ujameva. Imava podoben tempo teka, in kar je zelo pomembno, veva, kdaj morava molčati. Govor, celo poslušanje te na tako dolgih ultramaratonih precej utrudi in jemlje energijo. Rada rečeva, da skupaj dihava.”

DPM Trbovlje  v tej akciji sodeluje od prvega humanitarnega teka leta 2013, ko so se pridružili ob njihovi 60. letnici. Skupaj z Igorjem, Mitjo in ob veliki podpori Zavoda za mladino in šport Trbovlje (takrat še Zavoda za šport).

Lavra Izgoršek

V zadnjih letih se je pridružila še Sabina Karaman, in kot pravi Lavra Izgoršek DPM Trbovlje:” Še ena super športnica in velika hvala gre vsem trem: Mitji, Igorju in Sabini, ki vsako leto na dan teka dajo res vse od sebe v dobro drugih. V vseh teh letih smo tako s pomočjo vseh treh zasavskih območnih združenj Rdečega križa in podpori številnih posameznikov in zasavskih občin, pomagali številnim zasavskim družinam.”

Letošnji jubilejni 10. tek je namenjen ozaveščanju ljudi o cerebralni paralizi. Žal tokrat brez kulturnega programa in podpore vrtcev, šol ter številnih društev. Kljub temu vabijo vse, ki želijo pomagati, da pridejo, odtečejo kakšen krog in podprejo dogodek.

Organizatorji želijo, da je njihova humanitarna akcija transparentna, zato z dovoljenjem objavljamo komu so sredstva namenjena. To so: Miha Šoštar, Uroš Koščak, Teja Repovž, Sebastjan Šafner, Anže Zorman, Liza Lavre, Adriana Kovačič, Emina Hodžič, Aida Jašarevič in Tatjana Lavrič.

Donacije bodo zbirali med 15. aprilom 2021 in 15. majem 2021 na posebnem računu Društva prijateljev mladine Trbovlje.

Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Trg svobode 11,1420 Trbovlje

TRR: SI56 6100 0001 9204 698, odprt pri Delavski hranilnici

Namen: ZHT 2021

Sklic: SI00 10-2021

Med  15. aprilom in 15. majem 2021 je mogoče darovati 5 evrov tudi prek SMS donacije na 1919 s ključno besedo DPM5 pri operaterjih Telekom Slovenije, Telemach, A1 in T-2.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X