today-is-a-good-day
6.9 C
Trbovlje
sobota, 2. marca 2024
ZON.siAktualnoZaradi vsiljivega beračenja pred trgovskim centrom dobila kazen

Zaradi vsiljivega beračenja pred trgovskim centrom dobila kazen

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje

Prometno nesrečo z materialno škodo so v ponedeljek obravnavali v Mošeniku. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Prav tako z materialno škodo se je nesreča zgodila tudi na Izlakah. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Na območju Podkuma in Moravč je prišlo do trčenja v divjad.

Do povoženja kamenja je prišlo na cesti Zagorje-Litija.

V četrtek so policisti obravnavali trčenje v divjad na območju Mlinš.

V petek pa so sprejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine osebnih dokumentov na območju Ljubljane. Policisti so zadevo odstopili pristojni policijski postaji v nadaljnje reševanje.

Na območju Ljubljane je prišlo do izgube denarnice z vsebino.

Zaradi nezakonitega prebivanja v Republiki Sloveniji so izvedli prekrškovni postopek s tujcem, in sicer državljanom Severne Makedonije.

PP Litija:

Prijavo kaznivega dejanja tatvine so obravnavali v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

V torek so se zgodili štirje vlomi v kleti v Litiji, od koder je bil odtujen električni skiro in kolo. Policisti o tem še zbirajo obvestila

V naselju Kresnice so obravnavali prometno nesrečo. Prišlo je do oplazenja med osebnimi vozili. Nastala je manjša materialna škoda, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda nesreče.

Policisti so bili obveščeni o primeru uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

Obravnavali so tudi tatvino v gostinskem lokalu, v naselju v Kočevju. Zadeva je bila odstopljena v reševanje policistom policijske postaje Kočevje.

Zvečer so obravnavali nesrečo v Litiji, kjer je voznik trčil v ograjo stanovanjske hiše. Povzročitelj je ne da bi nudil podatke drugemu udeležencu ali o tem obvestil policijo, s kraja odpeljal. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

Prometno nesrečo z materialno škodo v kateri je bila samo udeležena voznica osebnega vozila so obravnavali v četrtek. Policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V petek so policisti pomagali občanki, ki je potrebovala zdravniško pomoč. Policisti so posredovali in obvestili delavce ZD Litija, kateri so občanko z reševalnim vozilom odpeljali v ZD Litija.

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini. Policisti o tem še zbirajo obvestila

Prijavljeno je bilo kaznivo dejanja tatvine. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

V soboto zjutraj so v okolici Litije obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami. Zgodila se je zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Zopet je bilo prijavljeno kaznivo dejanje tatvine. Policisti o tem še zbirajo obvestila

Na relaciji Malo Trebeljevo – Litija so v soboto zvečer obravnavali prometno nesrečo (oplazenje z vozili), v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik motornega kolesa. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik motornega kolesa, zaradi vožnje po nasprotnem pasu, trčil v drugo vozilo. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

V nedeljo so policisti zaradi suma, da je vozilo predelano ali spremenjeno v nasprotju s predpisi, odredili vozniku mopeda izredni tehnični pregled vozila. V kolikor bo ugotovljena kršitev, bo zoper voznika mopeda podan obdolžilni predlog.

Posredovali so zaradi napada psa na drugega psa. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Obravnavali so trčenje v divjad.

PP Trbovlje:

V ponedeljek je bilo prijavljeno kaznivo dejanja goljufije, kjer je neznanec v zmoto spravil prijavitelja ter ga oškodoval za nekaj več kot 1400 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

Obravnavali so prijavo vsiljivega beračenja s strani tuje državljanke, zoper katero je bil uveden prekrškovni postopek.

Pri kontroli prometa so imeli v postopku osebo, ki je odklonila odrejen strokovni pregled, zato ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njo je podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja groženj. Sledi zbiranje obvestil.

V nočnem času so ob redni kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, vozniku pa prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ponoči so dobili prijavo kršitve javnega reda in miru na območju Trbovelj, kjer je prišlo do spora in pretepa med petimi osebami. Na kraju so bili opravljeni razgovori in zbrana obvestila. Zoper vse udeležene sledi prekrškovni postopek.

V sredo so v nočnem času ob redni kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa mu je bil odrejen hitri test za ugotavljanje prisotnosti drog. Ker je bil na testu pozitiven, mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Vozilo mu je bilo zaseženo, vozniku pa prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Naslednji dan so ravno tako v nočnem času imeli ob redni kontroli prometa v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo ji je bilo zaseženo in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršiteljico je podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V petek so intervenirali pred trgovskim centrom, kjer je tuja državljanka vsiljivo beračila, zaradi česar ji je bila izrečena globa.

Prišlo je do vloma v poslovni objekt v Trbovljah. Neznanec je pregledal notranjost, vendar ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil.

Policisti so bili obveščeni, da je neznanec preko noči poškodoval ograjo in vrata na poslovnem objektu v Trbovljah, ter s tem lastnika oškodoval za 450 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

V večernem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah, kjer so kršitelju izrekli opozorilo.

Ponoči pa so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Hrastnik:

V četrtek zjutraj so prejeli prijavo škode na objektu šole v višini okoli 1000 evrov.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in vožnje pod vplivom alkohola (1,10 mg/l) je bilo občanu zaseženo vozilo in zoper njega podan obdolžilni predlog.

Na Marnem je prišlo do trčanja v divjad.

Obravnavali so prijavo glasne glasbe v večernih urah v stanovanjskem bloku. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo v večernih urah pa so bili policisti obveščeni o glasni glasbi na Logu. Kršitelju je bilo tokrat izrečeno opozorilo.

V nedeljo v Hrastniku iskanje pogrešane osebe, izsledili so jo v dveh urah

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...