25.1 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoTa vikend se odpira kino, kmalu koncerti na Kumu ...

Ta vikend se odpira kino, kmalu koncerti na Kumu …

Končno! Lahko v imenu skoraj vseh Zasavcem napišemo. Da se žal prevečkrat ukvarjajo bolj z odloki in pravili kot pa s samo vsebino, priznava direktorica DDT Špela Pavli Perko, ki vseeno verjame, da bodo v letošnjem letu lahko obiskovalcem ponudili veliko kvalitetnih vsebin in to že v kratkem. Največ energije pa bo šlo v največji novomedijski festival Speculum Artium, ki bo letos trajal dlje kot le podaljšan vikend, s pričetkom 23. septembra.

Kino že ta vikend!

Obiskovalce željne prireditev in dogodkov bomo razveselili z novicami o prireditvah, ki se obetajo. Ta petek ob 18. uri bo na stežaj odprl vrata trboveljski kino. Na spletni strani Delavskega doma najdete vsa pravila in pogoje za vstop. Še vedno deluje tudi mreža Kinovoda, kjer najdete filme na spletu.

Direktorica je navdušena, da ji je uspelo skupaj s kulturnima ustanovama Hrastnik in Zagorje uresničiti razstavo del Janeza Kneza, ki bo na ogled od 4. junija vse do jeseni. Retrospektivna razstava, ki so jo pripravili ob umetnikovi 90-letnici rojstva, bo potekala na več lokacijah v Zasavju in sicer v trboveljskem in hrastniškem Delavskem domu, zagorski Galeriji Medija ter v prostorih KD Primož Trubar Loka pri Zidanem Mostu.

Arhivirali več kot 5000 filmskih posterjev

Čas, ko je bila velika stavba zaprta in ni sprejemala obiskovalcev, so v Trbovljah izkoristili in uredili velik arhiv filmskih plakatov, ki so se neurejeno hranili v katakombah. Več kot 5000 plakatov je sedaj arhiviranih v smiselnem vrstnem redu.

V poletnih mesecih Občina Trbovlje skupaj z Zavodom DDT in drugimi pripravlja tri koncerte z vrhunskimi glasbeniki ki bodo organizirali v poklon 30. letnici osamosvojitve države, a podrobnosti so še zavite v skrivnosti. V juniju se obeta tudi koncert lokalnega glasbenika na prostem pred Delavskim domom. Velika želja Pavlijeve je, da bi jeseni napolnili abonma in vanj vključili kakovostne predstave.

V teh dneh postaja Delavski dom Trbovlje tudi studio. V sklopu mreže RUK so nakupili potrebno snemalno opremo in ustvarili bodo svoj lasten studio, v katerem bodo lahko skupine, zavodi, društva ali posamezniki snemali in pripravljali svoje video kreacije.

Hrastnik in Trbovlje prostovoljstvu prijazni občini

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

VIDEO: Najbolj nori spusti po Cilenci še pred uradno otvoritvijo

Danes je dan, ko bo šport v dobrodelni vlogi pomagal letovanju socialno ogroženih otrok. Kolesarski klub Zagorje je v ta namen še pred uradno...