14 C
Trbovlje
torek, 30. maja 2023
ZON.siAktualnoHrastnik in Trbovlje prostovoljstvu prijazni občini

Hrastnik in Trbovlje prostovoljstvu prijazni občini

V tem tednu poteka Nacionalni teden prostovoljstva in na ta dan Veseli dan prostovoljstva, so po Trbovljah in ostalih 47 krajih po Sloveniji delili brezplačni časopis Najboljših prostovoljskih zgodb.

Prostovoljci Društva prijateljev mladine Trbovlje so s prostovoljskim časopisom širili dobre prostovoljske zgodbe tistih, ki so aktivni predvsem na področju dolgožive družbe in informirali širšo javnost o pestrosti in pomenu prostovoljskega dela po vsej Sloveniji. V okviru organizatorja Slovenske filantropije je bilo včeraj razdeljenih 10.000 časopisov.

Prostovoljstvu prijazni občini Hrastnik in Trbovlje

Že od leta 2017 trboveljska občina zastopa naziv. In letos ponovno je strokovna komisija Slovenske filantropije Občino Trbovlje ponovno prepoznala kot prostovoljstvu prijazno mesto. Trbovlje so ena izmed 36 slovenskih občin, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo občanov in podpirajo delovanje prostovoljcev in prostovoljskih organizacij, soustvarjajo pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in skrbijo za promocijo prostovoljstva.

»Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem organizacijam in posameznikom v Trbovljah, ki s svojim delom spodbujajo in širijo prostovoljstvo, obenem pa želimo poudariti, da je naziv, ki ga je občina prejela že peto leto zapored, tudi priznanje njihovemu delu, vztrajnosti in dobri volji,« je ob prevzemu naziva dejala županja Jasna Gabrič.

Ob bok 36 občinam je stopil tudi Hrastnik. Na Slovenski filantropiji so ob tem zapisali, da se Občini Hrastnik naziv podeljuje »za omogočanje dobrih pogojev za delo prostovoljskih organizacij, upoštevanje lastnega vložka organizacij na razpisih v obliki prostovoljskega dela, za izreden posluh, vključevanje župana in zaposlenih v občinski upravi v prostovoljske aktivnosti, skrb za starejše, promocijo prostovoljstva, zgleden odziv na epidemijo in zanimive prostovoljske ter dobrodelne dogodke in ohranjanje kulturne dediščine.«

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X