11.4 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. marca 2023
ZON.siAktualnoTa vikend se bo v Zagorju bolj malo spalo - se bo...

Ta vikend se bo v Zagorju bolj malo spalo – se bo pa na veliko žuralo!

V Zagorju imajo vse pripravljeno za njihov najpomembnejši vikend v letu. V petek in soboto bodo namreč Zagorjani, pa tudi obiskovalci od vsepovsod drugod, rajali na Noči pred nočjo in Zagorski noči.

Prizorišče v središču mesta bodo v petek, 5. avgusta, najprej ogrevali domači Ar’n’Bi band, za njimi bo množico zabaval legendarni Magnifico, zaključila pa bo vse bolj priljubljena mlada zasedba Joker out.

Magnifico na Zagorski noči pred dvema letoma

V soboto pa se bo dogajanje pričelo že zgodaj dopoldan. Ob 9. uri bo namreč start kolesarskega vzpona na Zasavsko Sveto goro in 17. pohoda po zagorski dolini, športno popoldne pa se bo nadaljevalo s 17. tekom po zagorski dolini. Tekači se bodo iz Polšine proti Zagorju podali ob 18. uri, ko se bodo eden za drugim pričeli tudi vsi otroški teki. Ker so napovedane visoke temperature, pa tudi za nagrado vsem športnikom, bo tudi letos Občina Zagorje ob Savi med obiskovalce pripreditve brezplačno delila sladke in osvežujoče kornete.

Podnevi za najmlajše, zvečer zabava do poznih ur za odrasle

Tudi letos bo sobota športno obarvana.

Najmlajši pa ne bodo le tekli. Zanje bo na mestni ploščadi v Zagorju od 9.30 do 20.30 postavljeno napihljivo igralo, med 17.30 in 20.30 uro pa bodo otrokom, ki bodo to želeli, poslikali obraze. Ob 10.30 bo na ogled otroška predstava Gledališča KU-KUC z naslovom Pikina velika pustolovščina, med 18. in 20.30 pa bo na ploščadi potekala cirkuška delavnica za otroke z modeliranjem balonov v izvedbi Teatra Cizamo in Magic Avgustina.

Vrhunec sobotne dne bo, kaj pa drugega, Zagorska noč, na kateri bodo letos množico zabavali Miran Rudan z bandom in Jelena Rozga, za ogrevanje pa bo na sporedu Aktualova Galama. Na tržnici pa bodo nastopali slavni Čuki. 

SORODNI ČLANKI:

Znane vse glasbene zvezde Noči pred nočjo in Zagorske noči

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Zaradi nočnih padavin na celotnem območju vodovoda Trbovlje prekuhavanje vode

Komunala Trbovlje obvešča, da bo zaradi okvare na vodovodu danes, 27. marca 2023, občasno prekinjena dobava pitne vode na območjih Prapreče-del in Potoška vas. Zaradi...
X