-- OGLAŠEVANJE --

Svetovni osemkolesniki z zasavsko opremo

Zasavsko podjetje proizvaja kovinske izdelke za podjetja iz Slovenije in EU. Največ, kar 70 odstotkov izdelkov izdelajo za obrambno industrijo zahodne Evrope.

-- OGLAŠEVANJE --

Začeli s “panti” za okna in vrata

Z izdelovanjem nasadil za okna in vrata sta začela ustanovitelja. Torej s ‘panti’ po domače, ki so še vedno pomemben del njihovega proizvodnega programa. Danes je podjetje JE&GR vodilni slovenski proizvajalec profesionalnih snežnih verig za traktorje, tovornjake, viličarje in specialna vozila.

Zagorsko podjetje JE&GR, ki danes zaposluje 40 delavcev, sta pred četrt stoletja ustanovila Slavko Jelševar in Marjan Grošelj.

Eden najpomembnejših proizvodnih programov podjetja, ki predstavlja okoli 70 % njihove proizvodnje, pa je izdelava izdelkov za obrambno industrijo zahodne Evrope, predvsem notranje opreme oklepnikov in vozil AMV.

Sodelujejo z nemškimi, avstrijskimi, kanadskimi in nizozemskimi podjetji, načrtujejo tudi širitve v druge države v Evropi in Ameriki. Redno na tem področju sodelujejo s 40 do 60 podizvajalci iz Slovenije in okoliških držav.

Zaposlovali bodo!

Slavko Jelševar

“Kdor ima jasno vizijo in delo postavi pred velike besede, je lahko tudi v Sloveniji uspešen. Tako smo lansko leto za 25 odstotkov presegli poslovanje v primerjavi z letom 2015, za letos pa načrtujemo stabilno 10 odstotno rast. Dogovarjamo se za nove projekte, načrtujemo investicije v nove stroje, in če se bo trend nadaljeval, bomo v tem letu lahko zaposlili pet do deset novih delavcev,” optimistično napoveduje direktor Slavko Jelševar, ki pri zaposlovanju daje prioriteto mlajšim iz področja Zasavja.

Iščejo predvsem delavce strojne smeri, tako tehnike kot inženirje. V zadnjih nekaj letih večino delavcev v podjetju vzgojijo sami, trenutno imajo na praksi šest dijakov oziroma študentov. Dobro sodelujejo s šolami in fakultetami, tudi s Srednjo tehniško in poklicno šolo Trbovlje. Strukturo zaposlenih so v zadnjih letih precej pomladili, poudari Jelševar. “Večina jih v podjetje pride preko študentskega dela in šolske prakse. Če se izkažejo, jih kasneje tudi zaposlimo.”

V svetovni špici na področju namenske vojaške opreme

V zadnjem času se podjetje širi tudi na področje strojegradnje ter reševalne industrije, na primer z napravami za reševanje v prometnih nesrečah. Vse bolj iščejo tudi možnosti za širitve, saj so na trenutni lokaciji nekoliko omejeni s prostorom.

Njihovo podjetje, pravi Jelševar, je na področju obrambne opreme eno izmed vodilnih v regiji, konkurirajo jim predvsem podjetja iz Nemčije, Avstrije, Poljske in Slovaške: “Konkurenca v svetovnem merilu je velika. Naša prednost je zavezanost visoki kakovosti in usmerjenost v odjemalca ter številni mednarodni certifikati. Zadovoljimo lahko tudi najzahtevnejše kupce.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --