22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoŠvagan: Še bolj pomembni kot hidroelektrarne, so mladi

Švagan: Še bolj pomembni kot hidroelektrarne, so mladi

“Gradnja hidroelektrarn na srednji Savi, o kateri se govori že 12 let, je nacionalni projekt. Ni projekt posamezne stranke, ni zasavski projekt. Imeti mora podporo vseh, tudi vlade in parlamenta,” o predlogu tako imenovanega Hršakovega zakona pravi zagorski župan, državni svetnik ter predsednik Razvojnega sveta zasavske regije Matjaž Švagan.

Švagana žalosti, da smo Zasavci v tem primeru spet pokazali neenotnost, ki je v korist tretjim osebam, ne pa Zasavju: “V tem predvolilnem času vsakdo išče volivce, a sam na te igre ne pristajam. Upajmo, da se bo stanje duha izboljšalo po volitvah.”

Enak status za zasavske občine

Zasavske občine si v tem projektu po Švaganovnih besedah želijo enak status, kot so ga imele posavske občine pri gradnji hidroelektrarn v Posavju: “Pri pripravi vseh dokumentov želimo sodelovati kot enakopravni partner, brez enostranskih potez. Zasavci moramo biti vključeni v projekt.” Ne le pri naboru projektov, tudi sedež podjetja za izgradnjo hidroelektrarn in za izgradnjo infrastrukturnih objektov mora biti v Zasavju, je prepričan Švagan.

“Gre za nacionalni projekt, zato mi ne moremo biti opozicija temu projektu. Moje osebno mnenje pa je, da to ni najpomembnejši projekt za Zasavje. Za nas je najpomembneje doseči, da bodo mladi ostali v Zasavju,” je prepričan Švagan.

SORODNI ČLANKI:

Kmalu zelena luč za največje zasavske projekte?

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...