12 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoŠvagan ponudil pomoč Kočevju po včerajšnji tragediji v Melaminu

Švagan ponudil pomoč Kočevju po včerajšnji tragediji v Melaminu

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je Vladimirju Prebiliču, županu Občine Kočevje, poslal sožalno sporočilo, v katerem je izrekel globoko sožalje in obžalovanje zaradi žrtev, ki jih je terjala včerajšnja tragedija v podjetju Melamin v Kočevju.

»V mislih sem s tabo in z vsemi prebivalci občine Kočevje, še posebej s svojci žrtev,« je med drugim v sožalnem pismu kočevskemu županu zapisal Švagan, ki je podjetju Melamin zaželel čimprejšnjo vnovično vzpostavitev proizvodnje in hkrati morebitno pomoč Zagorja pri odpravljanju posledic nesreče. 

“Zavedam se, v kako težki situaciji se ob tako hudih nesrečah znajde župan, ki je zagotovo v skrbeh zaradi usode delovnih mest in zaposlenih v podjetju, pa tudi glede nadaljnjega razvoja mesta,” je za portal zon.si še dejal Švagan, ki se bo o obliki morebitne pomoči Kočevju dogovarjal s tamkajšnjim županom, v kolikor bodo pomoč potrebovali.

Spomnimo, da se je delovna nezgoda v Melaminu zgodila včeraj zjutraj, ko je pri pretakanju snovi prišlo do eksplozije in požara. V hudi nesreči je življenje izgubilo pet ljudi, še dva huje poškodovana pa zdravijo v UKC Ljubljana.

SORODNI ČLANKI:

Zasavje za Ukrajino: V Trbovljah že od včeraj, drugje danes

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bravo! Delavski dom v Trbovlje pripeljal štiri neverjetne mednarodne projekte

Kar štirje mednarodni projekti Delavskega doma Trbovlje v Zasavje prinašajo tehnologije za ljudi in veščine, kako jih uporabiti. Ekipa Delavskega doma Trbovlje z delavnicami...
X