Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

0
2302
Fotografija je simbolična

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

 

PP Zagorje ob Savi:

– v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi

– v nedeljo so obravnavali prometno nesrečo v Zagorju, kjer je voznica osebnega vozila v ovinku zapeljala preko sredinske črte in trčila v voznico, ki je pripeljala nasproti. Obe voznici sta utrpeli lažje poškodbe, zoper povzročiteljico pa bo uveden prekrškovni postopek.

– dvakrat trčenje v divjad na cesti Litija-Zagorje in v Trbovljah.

 

PP Litija:

– v petek zjutraj so imeli postopek z voznikom osebnega vozila, ki je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje, zaradi česar me je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

– v soboto je za pomoč zaprosila občanka, katere otrok je zaklenil vrata z notranje strani, sama pa zato ni mogla vstopiti v stanovanje. Otrok, ki je med tem časom zaspal, pa se na klice ni odzval. Policisti in gasilci so ji pomagali vstopiti v stanovanje, kjer so ugotovili, da je z otrokom vse v redu.

– zvečer so imeli policisti v Litiji v postopku državljana Alžirije, ki je samovoljno zapustili prostore Azilnega doma v Ljubljani. Po postopku je bil odpeljan nazaj v Azilni dom

– v nedeljo so bili obveščeni o motoristu, ki je v Litiji padel zaradi svežega madeža na cesti. V nesreči ni bil poškodovan. Policisti so mu izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

– v ponedeljek ponoči so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic z vozila na parkirišču v Litiji.  Sledi zbiranje obvestil.

 

PP Trbovlje:

– v petek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kjer je neznanec na parkirišču poškodoval lak vozila ter povzročil materialno škodo v višini okoli 100 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

– obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

– v nočnem času so obravnavali voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaseženo mu je bilo vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

– prav tako so v nočnem času ustavili voznika kombiniranega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Omenjenemu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Izdan mu je bil plačilni nalog.

– obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami voznika mopeda, kateri je ob vožnji na parkirišču pri trgovskem centru padel po vozišču in se poškodoval. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

– v nedeljo v nočnem času so obravnavali požig vozila na območju Trbovelj. in sicer je bilo na kraju ugotovljeno, da je zagorel osebni avtomobil, iz katerega je se ogenj nato razširil še na drugo vozilo in smetnjake. Nastalo je za okoli 1700 evrov materialne škode. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja.

 

PP Hrastnik:

– v petek dopoldne so obravnavali spor med partnerjema, kjer pa obvestila še zbirajo.

– v soboto so obravnavali tatvino mobilnega telefona. Sledi zbiranje obvestil.

– zvečer so osebi zasegli vrečko s posušeno zeleno-rjavo rastlino (sum na rastlino konopljo). Snov je bila poslana v analizo, nato pa zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek