10.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoStrah pred ponovnim "lockdownom", mnogi celo razmišljajo o zaprtju dejavnosti

Strah pred ponovnim “lockdownom”, mnogi celo razmišljajo o zaprtju dejavnosti

Trgovine in lokali pod 400 kvadratnih metrov počasi odpirajo vrata. Največji problem predstavljajo testiranja, ki niso le neprijetna za uporabnika, ampak finančno prevelika obremenitev za podjetnika. Tisti s storitveno dejavnostjo, kjer bi se morale testirati tudi stranke, povečini ostajajo zaprti. 

Veliko odziva iz terena še nimajo, pove Teja Urbanija iz trboveljske Obrtne zbornice, so pa tisti, s katerimi so bili v kontaktu izpostavili problem stroškov, ti bodo pri vztrajanju na tedenskih testiranjih “poleteli v nebo”. “In to sedaj, ko se zaradi zaprtja že tako otepavajo s stroški in veliko od njih celo razmišlja o zapiranju dejavnosti” v imenu obrtnikov navedejo na trboveljski zbornici.

Strah jih je, da bodo čez nekaj dni spet zaprli

Urška Hribšek, lastnica Trgovine Cikcak je zadovoljna, da je “spet kot je bilo in kot smo vajeni.” Želi si le, da le tako tudi ostane. Z včerajšnjim obiskom so bili že v dopoldanskem času zadovoljni.

Cvetličarna Lenarčič v Trbovljah v dopoldanskem času obiska ni imela, tudi zaradi dežja, težav s ponovnim odprtjem niso imeli. Testirali so se v ponedeljek, včeraj pa na široko odprli vrata.

Veseli odprtja so tudi v Trgovini Linne Zagorje. Kot pravi lastnica Nataša BrinjevecDržava nam je res pomagala v času zaprtja, vendar to ni dovolj za preživetje. Bojimo se le, da ne bomo čez nekaj dni spet morali zapreti.«

Po običajnem delovniku so odprli tudi v Trgovini Doli v Zagorju, nam pove Bojan Dolinšek. Obisk je bil povprečen, zelo podoben tistemu v času brezstičnega prevzema, dodajo.

Lahko naredi medicinsko pedikuro, če bi želela nalakirati še nohte, bi se obe s stranko morali testirati

Povsem drugače pa je v dejavnosti, kjer je potrebno testiranje strank. Doroteja Borišek Krevl iz zagorskega kozmetičnega salona je zelo razočarana: »Že nekaj časa delam medicinsko pedikuro, ki jo koristijo predvsem starejši. Zanimivo pa je, da za medicinsko pedikuro ni potrebno testiranje ne zame ne za stranko, če pa želim nekomu samo nalakirati nohte, pa obe potrebujeva negativni test. In zdaj, ko me stranke pokličejo za nego ter kozmetične storitve, jim povem, da se morajo najprej testirati. In se premislijo. Tako ne gre naprej, s tem se podpira le črni trg.«

V Hrastniku so lokale, ki spadajo v nov odlok povečini odprli. Obrtniki so se potrudili, da bi odprli in sledili vsem navodilom, pravi Branka Dolinšek iz Obrtne zbornice Hrastnik, kamor so obrtniki naslovili kup negativnih kritik in negodovanj povezanih s testiranjem. Ne moti jih le zahteva naj se testirajo, temveč dvomijo o zanesljivosti testov in se sprašujejo, kako bodo pokrili stroške opravljanja le teh. “Gre za nesmiselni ukrep, ki mu naše članstvo ostro nasprotuje” je odločna Dolinškova.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...