2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoStoklas bo kegljal in kolesaril za dober namen

Stoklas bo kegljal in kolesaril za dober namen

Trboveljski športnik Uroš Stoklas se je iz Mosta športnih junakov Trbovelj na Ledenici podal na 2023 kilometrov dolgo pot. Prijatelji in podporniki so ga včeraj pospremili na 7-dnevno turo od Trbovelj do Skopja in nazaj do Radelj ob Dravi. 

Uroš Stoklas se je odpravil – kako drugače kot s kolesom. Med potjo pa bo obiskal tudi mesta, kjer je v svoji 30-letni karieri dosegel največje uspehe v kegljanju in tam odigral prijateljske tekme. Vse to za dober namen.

Moja zlata pot

Projekt »Moja zlata pot« je nastal z namenom, da bi povezal čas, mesta in športne sopotnike, s katerimi je Uroš sodeloval v svoji 30 letni karieri, hkrati pa bi v tem času zbiral sredstva za obnovo kegljišča v Črni na Koroškem, ki ga je uničila nedavna ujma.

Ob tem se spominja, da je še pred enim letom ravno na tem kegljišču sodeloval na turnirju, zato si je težko predstavljati, da tako prijetnega objekta s tremi stezami enostavno ni več.

Tudi sam je bil leta 1994 v podobni situaciji, ko je vodna ujma poplavila Trbovlje in odnašala ter uničevala vse pred seboj. In ravno zato ima projekt Moja zlata pot humanitarno noto. V sedmih dneh bo Uroš Stoklas prekolesaril 2.023 kilometrov, kegljal v šestih mestih in premagal nadmorsko višino 12.000 metrov. V tem času pa vabi vse ljubitelje športa, da po svojih močeh nakažejo sredstva na TRR (SI56 6100 0001 5402 589) in pomagajo pri obnovi kegljišča v Črni na Koroškem.

Ob tem pa še sporočajo iz Občine Trbovlje, da na temo dobrodelnosti pri poplavah še niso rekli zadnje. Pripravlja se dobrodelni koncert, nam izdajo. Več o tem v prihodnjih tednih.

Na Mostu športnih junakov ob Niki Barič še Uroš Stoklas

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...