17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoHrastniški zavodi bodo nakupovali

Hrastniški zavodi bodo nakupovali

Hrastniški občinski svetniki na zadnji seji odobrili porabo sredstev štirim javnim zavodom v skupni višini dobrih 35.000 evrov.

Vsi javni zavodi, katerih ustanoviteljica je občina Hrastnik, so v preteklem letu ustvarili presežek prihodka na odhodki. Direktorji nekaterih zavodov so predlagali porabo presežkov v določene namene, o čemer so glasovali svetniki na zadnji občinski seji.

Novo pohištvo in klimatski napravi za vrtec

V Vrtcu Hrastnik so v preteklem letu ustvarili 1.845 evrov presežka, z dodanim presežkom preteklega leta pa imajo tako že za 10.170 evrov presežkov, je pojasnila Maja Petan, ravnateljica vrtca, in predlagala svetnikom, da podprejo predlog o porabi sredstev v višini 5.400 evrov. Načrtujejo namreč nabavo pohištva in pa vgradnjo dveh klimatskih naprav.

Porabo sredstev v višini 23.000 evrov je predlagala ravnateljica OŠ NHR Hrastnik Marina Kmet. Sredstva bodo namenjena za menjavo talnih oblog na predmetni stopnji in za nakup opreme.

Presežek v višini 5.540 evrov bodo v Glasbeni šoli Hrastnik namenili za beljenje, ureditev akustike in razsvetljave ter nekatera druga obnovitvena dela v dvorani, je pojasnila ravnateljica Polona Kovač.

V Knjižnici Antona Sovreta v Hrastniku so lani pridelali slabih 1.700 evrov presežka, je povedala direktorica Mateja Planko. Letos bodo tako za nakup knjižnega gradiva namenili 2.100 evrov.

Svetniki so z glasovanjem odločili, da podprejo predloge o porabi presežkov vsem štirim omenjenim zavodom.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...