today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoSteklarna Hrastnik v sodelovanju z Združenjem JRE dobitnica nagrade Red Dot 2023

Steklarna Hrastnik v sodelovanju z Združenjem JRE dobitnica nagrade Red Dot 2023

Steklarna Hrastnik je v sodelovanju z Združenjem JRE za RE – water steklenico prejela prestižno nagrado Red Dot za dizajn izdelka 2023. Med izjemnim številom izdelkov podjetij in oblikovalskih studiev z vsega sveta je ta zmaga dokaz izjemne kakovosti hrastniških steklenic. 

Trajnostno upravljanje z viri je eden izmed temeljnih stebrov delovanja in strategije Steklarne Hrastnik in tudi steklenica RE ◦ water predstavlja osrednjo točko v restavracijah visoke kulinarike, kjer osebje gostom preko zgodbe predstavi koncept ohranjanja naravnega okolja za prihodnje generacije.

Nagrajeni dizajn rezultat sodelovanja in jasne vizije

RE ◦ water je bila razvita v Hrastnik1860 Design Studiu in izdelana v naši steklarni. Je rezultat sodelovanja naše vodje dizajna Tanje Mudrinič in Gašperja Puhana, podpredsednika evropskega kulinaričnega združenja JRE Jeunes Restauranteurs. Nekdanja sošolca z Akademije za likovno umetnost sta izkušena in večkrat nagrajena oblikovalca, ki sta pri oblikovanju steklenice sledila ideji, da si voda zasluži prestižen dizajn, hkrati pa mora biti steklenica biti praktična za uporabo v restavracijah.

Pri oblikovanju steklenice so razvili edinstven pikur, ki izkorišča lom svetlobe v steklu in tako steklenico ter znamko obogati z edinstveno dodano vrednostjo. Pikur ustvarja iluzijo in vizualne učinke, ki še dodatno poudarjajo čistost vode. Zaradi optičnega odboja v pikurju se voda ob premikanju plastenke lesketa – tako kot se voda giblje v naravi. Hkrati je pikur simboličen prikaz regionalne raznolikosti vode in s svojo težo na dnu zagotavlja zadostno stabilnost.

Minimalističen dizajn, ki se pohvali tudi s funkcionalnostjo

Steklenica je minimalistično oblikovana, s čimer še dodatno nakazujemo moč in pomembnost njene vsebine in vsekakor predstavlja dizajnerski izdelek, ki ga dnevno uporabljajo najimenitnejše restavracije v Sloveniji in kmalu tudi v Evropi.

Nagrada Red Dot za dizajn izdelka 2023 je med prvimi kamenčki v mozaiku uspešnega sodelovanja Steklarne Hrastnik in Združenja JRE. Tudi v prihodnje bomo spodbujali k trajnostnemu delovanju in o čisti pitni vodi ozaveščali skozi številne inovativne in okolju ter družbi prijazne projekte.

 

Steklarna Hrastnik: Ustvarjamo tehnologijo za popolno izgorevanje vodika v proizvodnji

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...